Skocz do zawartości

Ogłoszenie

Zostań Dziennikarką!

Serdecznie zapraszamy wszystkich z zacięciem dziennikarskim do współredagowania działu "Portal KD" oraz do aktywności w ramach Radia KD.

Jeśli jesteś kreatywna i nie boisz się podejmować nowych wyzwań, chcesz się rozwijać i zdobyć nowe doświadczenia, serdecznie zapraszamy do kontaktu. Możesz nawet poprowadzić własną audycję w radio!

Zainteresowanych prosimy o kontakt z: libuszą.

Dotacje

• Wsparcie Serwisu

Aktualizacje statusu

• libusza- zdjęcie
    libusza

Zaraziłam moją młodszą córę zamiłowaniem do rowerowych ekskursji. Już wystarczy, ze dotknę roweru, a ona łapie za swój zielony kask i jest gotowa do wyruszenia w podróż. A potem jedziemy wiejskimi drogami, po których samochody jeżdżą z rzadka, nie ma tłumów cyklistów, podziwiamy otaczającą przyrodę, upajając się zapachem bzów. Czasami też śpiewamy na szczęście tylko ptaki patrzą z politowaniem...

Wyświetl wszystkie aktualizacje

Nasi Partnerzy

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Polecamy

Zrzuć zbędne kilogramy.
Tylko sprawdzone i skuteczne diety.

Znajdź nas na Facebooku

KWIETNIOWECZKI STOKROTECZKI 2008

• Nie możesz odpowiedzieć
Odpowiedzi do tego tematu: 6096

#5201 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 08 luty 2012 - 13:12

Aguś pomijajac kwestie finansowe też bym pusciła, choć pewnie i ja sama byms ie obawiała, ale tzra pozwolic dzieciom na odrobine samodzielnosci :)

izys.. po tym co opisujesz to pierwsze co mi przyszło na myśl to własnie endometrioza, czesta po cesarkach, u ciebie ryzyko wiec jest, zwłaszcza ze jestes po 3 cesarce...zaciskam w takim razie kciukaski :) zeby wszystko było ok..
Dołączona grafika

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.

Miłością jest... malowanie różowego olbrzyma bez rąk i z jednym okiem, mającego na sercu wypisane słowa: "Moja mama jest najlepsza".

Miłością jest... czytanie tej samej bajki piąty raz, bez pominięcia najdrobniejszego jej szczegółu.

Miłością jest... ostatni, klejący się cukierek, oblepiony kurzem i sierścią psa, nie zjedzony, trzymany dla mnie w kieszonce.

Miłością jest... zdobywanie nowych umiejętności, które kiedyś przydadzą się nam, abyśmy umieli pomóc tobie w dorastaniu.

Miłością jest... przesłodzona herbata i rozmoczone w niej ciasteczko pozostawione w dniu moich urodzin o 6.30 rano przy naszym łóżku.

Miłością jest.... powiedzieć czasem stanowczo: "Nie", nawet jeśli: "Wszyscy to robią".

Miłością jest... zgoda na twoje odejście, kiedy otwierasz drzwi i wyruszasz w świat; zgoda przeżywana z ciężkim sercem, ale też z modlitwą w mojej duszy i uśmiechem na twarzy.

Miłością jest... umiejętność dzielenia wiary, która jest zapewnieniem, że ty, teraz jeszcze dziecko, potem możesz rozjaśnić naszą przyszłość.

#5202 kasiorek

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 912 Postów

Napisano 08 luty 2012 - 14:06

hej baby

SLOWICZKU a ja Ci powiem ze bym nie puscila .... po pierwsze glowna kwestia finanse... przeciez nie spicie na kasie a na 500zl sie nie skonczy .. do tego zawsze trzeba cos dokupic na droge itd i kolejna stowa jak nic poleci .. , kolejna sprawa to ja az tak daleko bym nie puscila.... ZA DALEKO I ZA TAKA KWOTE ZA KROTKO POPROSTU ....
sorka za capsa ...
ja owszme chce zeby sie dzieic rozwijaly i w ramach naszych warunkow wysylam dzieci na zajecia dodatkowe itd ale na takie cos bym sie nie zgodzila
ja jakos nigdy nie wychodzilam z zalozenia zastaw sie a postaw sie .....
blagam nie zrozum mnie zle ale takie jest moje zdanie i tak ja bym postapila w takiej sytuacji ....

MYSIAK wspoclzuje wczorajszego zachownaia mlodej heheh male czorty kurcze z tych dzieci chwilami co ?? oby dzis jzu tylko lepiej :)

IZYS poprosze mi na chlopski sposob powiedziec oco biega z ta endometrioza czy jakos tak .. nie chce zadncyh medycznych sformulowac hehehhe

glowa mnie kurcze wciaz cmi tak delikatnie ale jednak .. nie wiem ococ hcodzi cholera ... martwie sie bo przeciez w sobote na urodziny ide a co jak mnie dalej tak bedzie bolec ?? ale kaszana ....

ej cos czuje ze morderczyni tej Madzi wyjedzie ztego bez szwanku .. zobaczycie zaraz to obroca w taki przebieg ze sie jej upiecze ..... ale ludzie sa porabani ech .....
Dołączona grafika

Dołączona grafika

" Succes is not the key to happiness.
Happiness is the key to success.
If you love what you are doing, you will be successful. "

Albert Schweitzer

#5203 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14411 Postów

Napisano 08 luty 2012 - 14:26

Kaśka, uwielbiam cię, rozwalasz mnie normalnie :mrgreen:
endometrioza to takie coś, co polega na tym, ze endometrium, czyli błona wyściełajaca macicę, ta sama, w której uczepia się zaplodnione jajko, albo która w trakcie @ się zluszcza i wylatuje krewko, rozrasta się w róznych miejscach, również poza macicą i jest jej przydużo, mowiąc najogólniej, powoduje to boleści kiszek :mrgreen:
tu masz dokładniej a po polsku :mrgreen:
http://www.endoendo....estendometrioza
Dołączona grafikaDołączona grafika
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3
(...)ludzie zapomnieli całkiem
O czym są, przy których zawsze mrużą oczy,
jakie te, do których serce chce wyskoczyć,
o czym są, przy których się przygryza wargi,
Jeden za królestwo pocałunków całe (...)

Aniołeczkom (*)

#5204 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 08 luty 2012 - 16:12

hehs.. Aska własnie zjadła miske dużą rosołu zmieskiem i chrzaskami (bo moj dziwak lubi chrzastki i nazywa je chrupkami) i mowi do mnie "mamo to teraz zrobisz mi pizze dobrze??"

wymiękłam....
Dołączona grafika

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.

Miłością jest... malowanie różowego olbrzyma bez rąk i z jednym okiem, mającego na sercu wypisane słowa: "Moja mama jest najlepsza".

Miłością jest... czytanie tej samej bajki piąty raz, bez pominięcia najdrobniejszego jej szczegółu.

Miłością jest... ostatni, klejący się cukierek, oblepiony kurzem i sierścią psa, nie zjedzony, trzymany dla mnie w kieszonce.

Miłością jest... zdobywanie nowych umiejętności, które kiedyś przydadzą się nam, abyśmy umieli pomóc tobie w dorastaniu.

Miłością jest... przesłodzona herbata i rozmoczone w niej ciasteczko pozostawione w dniu moich urodzin o 6.30 rano przy naszym łóżku.

Miłością jest.... powiedzieć czasem stanowczo: "Nie", nawet jeśli: "Wszyscy to robią".

Miłością jest... zgoda na twoje odejście, kiedy otwierasz drzwi i wyruszasz w świat; zgoda przeżywana z ciężkim sercem, ale też z modlitwą w mojej duszy i uśmiechem na twarzy.

Miłością jest... umiejętność dzielenia wiary, która jest zapewnieniem, że ty, teraz jeszcze dziecko, potem możesz rozjaśnić naszą przyszłość.

#5205 asias

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 1014 Postów

Napisano 08 luty 2012 - 18:53

Hejka

Izuś współczuje bólu. A czy z tą endometriozą coś się robi? Jakoś to leczą czy jak to wygląda?

Mysiak dobra Asia :-).

Kasiorek masz migreny,?

Słowiczku ja bym na twoim miejscu pusciła na taki wyjazd jeśli finanse na to pozwolą. Kuba był na takim obozie z karate latem i wrócił bardzo zadowolony. Tylko właśnie drogie są te wyjazdy, my za 5 dni placiliśmy 800zł :roll:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#5206 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14411 Postów

Napisano 08 luty 2012 - 18:57

Asiu, leczy się, lekami albo operacyjnie, zależy co i jak, ale opisy normalnie o mnie. Chyba, ze nic nie mam w tych kiszkach a po prostu taka moja uroda, jednakowoż pójdę na przegląd, bo to dziadostwo mnie męczy bez względu na dzien cyklu, różniście.
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3

Aniołeczkom (*)

#5207 asias

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 1014 Postów

Napisano 08 luty 2012 - 18:59

Izuś dobrze że idziesz do lekarza, trzymam kciuki.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#5208 kasiorek

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 912 Postów

Napisano 08 luty 2012 - 21:05

IZYS nie smiej sie hehe ale czasem jak mam te bole glowy to proste rzeczy czasem powoduja ze nie wime oco biega hehehe ale zrozumialam przekaz i to najwazniejsze :D

ASIAS no kiedys wlansie mialam migreny od tabsow ... teraz nie wiem oco biega chyba mi cisnienie spadlo i organizm tak reagowal .. mam nadzieje ze przejdzie :)

MYSIAK smieszna ta Wasza Asiulka heheh dobrze ze ma apetyt :D
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Albert Schweitzer

#5209 Angela

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 373 Postów

Napisano 08 luty 2012 - 21:11

Izys pewnie,ze wizyta u lekarza jak najbardziej wskazana,daj znac co powie lekarz.

Mysiak z tymi chrupkami(chrząstkami ) to sie uśmiałam ale ja sama je lubie ,nazwanie tego mnie rozśmieszyło.Super ta Twoja mała:)

#5210 asias

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 1014 Postów

Napisano 08 luty 2012 - 21:12

Kasiorek też mam nadzieje że te bóle ci przejdą. A teraz nie bierzesz tabletek tak?
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#5211 kasiorek

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 912 Postów

Napisano 08 luty 2012 - 23:49

ASIAS teraz mam wkladke zalozona na 10 lat , wlasnei glownie dlatego to zalozylam bo jest bez hormonow .... no zobaczymy co i jak byle w sobote nic nie bolalo heheh

a ja nie lubie takich chrzastek, jako dziecko lubialam wysysac kostki z kurczaka ale teraz mnie to poprostu brzydzi jakos ... fuj :p
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Albert Schweitzer

#5212 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 09 luty 2012 - 08:25

Dzien dobry :)

MAmy pierwszy oficjalny śnieg w tym roku hiihih :) sypie i sypie i nie przestaje:) jest ślicznie na dworze :)

KAsia.. moje dziecie sie wykłuca o te chrzastki, wczoraj jedną R zjadł (po kimś Asia to ma) a Asia do mnie"mamo a tato nie chce sie ze mna podzielic" :)
Dołączona grafika

#5213 Angela

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 373 Postów

Napisano 09 luty 2012 - 08:51

Hehehehe Mysiak super ta Twoja mała ,u nas tez sypało cała noc i teraz całe podwórko zaśnieżone.
Mąż juz rano,żeby wyjechać autem z garażu musiał odśnieżać :)
Młodsza córa chora i nie chce brac antybola wrrrrr tzn wzieła ale męczyła się chyba z 15 min.
No i ktoś by powiedział,że duża dziewczyna 14 lat i co?
Kurde ciepło na dworzu i w domu sie zrobiło gorąco dziś w sypialni miałam 25 st odrazu otworzyłam okno:)
Miłego dnia:)

#5214 slowiczek21

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 419 Postów

Napisano 09 luty 2012 - 09:21

Asia a ile lat miał Kubuś jak pojechał na obóz?
Przemyślałam sprawę i puściłabym go w sytuacji kiedy byłoby mnie na to stać. A w tej chwili mam jeszcze nie spłacone długi, ponad 2 tysiaki więc to byłoby nieodpowiedzialne co najmniej. Ale chłop się uparł, już jestem po awanturce bo z nim nie można normalnie rozmawiać, jak nie podzielam jego zdania to od razu leci łacina.
Dziś rano ... człowiek kłóci się, walczy, i po co? Dziewczyna (koleżanka) młodsza ode mnie 4 lata odeszła we wtorek. Podobno miała raka, nikt nie wie dokładnie. Zostawiła córeczkę, w tym roku idzie do komunii. Tragedia. Pozbierać się nie mogę.

#5215 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14411 Postów

Napisano 09 luty 2012 - 09:28

Dzien dobry
sama chrząstki wcinam, rozgryzam kurzęce kości - uwielbiam szpik, hehehe, oraz wyjadam z każdej upieczonej cwiartki (ugotowanego kawałka) nereczki czy inne takie - mlask, hehehehe

Kasiu, proszę bardzo :mrgreen:

Angela, ja mam wyłączone grzanie, jako i ty wietrzę, wszak u mnie 23 stopnie w chałupie to jest za duzo o jakieś dwa stopnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nie iem jak z tym medykiem, kurna, teraz nie ma go w lublinie, po niedzieli do niego zadzwonię.

Aga, masz rację z tą kasą, wszak to najgorsza sprawa, ja nawet nie rozpatrywałabym kwestii wyjazdu nie mając gotówki :mrgreen: kolezance (*). Ja pierniczę. Szok.
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3

Aniołeczkom (*)

#5216 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 09 luty 2012 - 10:14

Słowiczku... ja z braku kasy tez bym nie pusciła, dlatego napisałam, ze pomijajac kwestie finansowe to bym pusciłą.. no coż... musisz małża pod scianą postawić, jak taki cwany niechs ie spuści z 800zł na koszty wyjazdu, niech idzie po godzinach i zapiernicza..... U mnieR jak potrzebuje gotóke albo jest jakis nagły wydatek to musi na to zarobic... nie ma innego wyjscia...
Koleżance [*].. moja przyjaciółka odeszłą 4 lata temu na raka miała 26 lat, napewno pamietacie bo na kwietniowkach pisałąm jakześmy w ciaży łaziły....

Angela wspołczuje choróbsk...

U nas na termometrze na tą chwile -1 :) śnieżku napadało, czekamy na R ze sniadaniem (dla Asi bedzie juz drugie) i idziemy lepic bałwana:)
Dołączona grafika

#5217 asias

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 1014 Postów

Napisano 09 luty 2012 - 10:27

U nas też delikatnie sypie śnieżek i jest teraz -4 stopnie. Ja mam dzisiaj wolne, na 12 zawiozę Kubę do szkoły i jade do koleżanki Z Dominisią ;-). Zrobiłam jej dzisiaj wolne, żeby mogła się pobawić z córką koleżanki, bo tamta po chorobie siedzi w domu i się nudzi. I pospaliśmy przynajmniej dłuzej. Odkurzyłam juz i pomyłam podłogi.

Angela zdrówka dla córy

Slowiczek Kuba miał 8 lat jak był pierwszy raz na obozie, w tamte wakacje to było. Rzeczywiście jak z kasą krucho to lepiej żeby nie jechał teraz, zobaczysz jak bedzie w wakacje z kasą, jak będzie lepiej to wtedy go puścisz, latem też organizują wyjazdy takie. I myślę że nawet lepiej latem jechać. przykro mi z powodu koleżanki :-(. [*]

Mysiak fajnej zabawy z bałwankiem życzę :-). U nas jeszcze tyle śniegu nie ma, ale mam nadzieję że dopada jeszcze

Kasiorek oby z głową już było lepiej

Izys trzymam kciuki za medyka
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#5218 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 09 luty 2012 - 12:16

byłysmy 40 min na dworze, Snieg zbyt suchy na lepienie bałwana niestety :) ale to i tak nie przeszkodziło Asce w tarzaniu sie po sniegu :)

oczywiscie jak wracałysmy do domq to był ryk niesamowity, scene mi urzadziła niesamowitą...
Dołączona grafika

#5219 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 09 luty 2012 - 17:16

Kolejne 40 min zaliczone:) ale fajnie , choć już mrozik zaczął mocniejszy chwytac i -8 jest :)
Dołączona grafika

#5220 kasiorek

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 912 Postów

Napisano 09 luty 2012 - 18:02

u nas zapowiadaja dzisiaj opady sniegu .. ciekawe czy sie sprawdzi hehe ma ponoc wieczorem padac czy w nocy niepamietam ....

wrocila kolezanka z pl wiec odebralam dzis moja obraczke heheeh wreszcie mam to na paluchu - wziela zeby mi rozmiar zwieksyzc bo byla dobra na mnie ale strasznie sie mi odparzal palec .. wiec stwierdzilam ze jeden rozmiar w gore to moze bedzie lepiej ....
sie zobaczy :D
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Albert Schweitzer

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych