Skocz do zawartości

Ogłoszenie

Zostań Dziennikarką!

Serdecznie zapraszamy wszystkich z zacięciem dziennikarskim do współredagowania działu "Portal KD" oraz do aktywności w ramach Radia KD.

Jeśli jesteś kreatywna i nie boisz się podejmować nowych wyzwań, chcesz się rozwijać i zdobyć nowe doświadczenia, serdecznie zapraszamy do kontaktu. Możesz nawet poprowadzić własną audycję w radio!

Zainteresowanych prosimy o kontakt z: libuszą.

Dotacje

• Wsparcie Serwisu

Aktualizacje statusu

Wyświetl wszystkie aktualizacje

Nasi Partnerzy

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Polecamy

Zrzuć zbędne kilogramy.
Tylko sprawdzone i skuteczne diety.

Znajdź nas na Facebooku

Czerwiec 2010 :)

• Nie możesz odpowiedzieć
Odpowiedzi do tego tematu: 1511

#1001 alanka28

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 778 Postów

Napisano 29 sierpień 2010 - 17:45

Witam!!! :grin:

Mab kochana no nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Nawet nie wiesz jak bardzo moja micha się cieszy ze znów z nami klikasz i ani mi się waż znowu znikać!!!!! ;-)

Kaskach mówisz że teściowa znów ci za skórę zalazła...
No niestety to taki gratis który sie dostaje razem z mężem przeważnie choć ja na swoją narzekać nie moge-złota kobitka nie teściowa! :-D

Pieczareczko mam nadzieję że leki Wikusi pomogą i nie będzie miała wiekszych problemów w szkole!

Agnes chłopaki super przystojniaki!!! :)
Mówisz że dobry ten szampon z Musteli,no to może go wypróbujemy.
Ja używam dla Alexa z musteli tego płynu do mycia twarzy i pupy którego nie trzeba niczym spłukiwać tylko sie na wacik bierze i myje!Rewelacyjny! I krem na odparzenia też jest fajowy i ładnie pachnie!

Mój łobuziak właśnie zasnał ale pewnie za chwilę upomni sie o żarełko a potem kąpiel dzieciaków i może otem znajdzie sie chwilka na jakis filmik albo znów przyłożę glowę do poduszki i szybko odpłynę....

Buziaczki :*
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1002 mab

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 159 Postów

Napisano 30 sierpień 2010 - 13:54

Alanko!!!!

Ja też się bardzo cieszę!!!!
Tylko nie wiem Kochane czy uda mi się nadrobić to wszystko co napisałyście i odpowiedzieć.
Na razie postaram się pisać na bieżąco :)

całuje Was mooocno!
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1003 kaskach2007

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 177 Postów

Napisano 31 sierpień 2010 - 15:08

witajcie!!!
mab ja tez sie ciesze ze jestes!.tez musialam zmieniac haslo.
u nas pogoda do niczego caly dzien leje jak z cebra.
dobrze ze wczoraj udalo mi sie pranie zrobic i jakos wyschlo.
u nas na szczescie zadnej ciemieniuszki nie ma i odparzen tez.
a urzywam zwyklej oliwki i sudokremu.do kapieli urzywam jonsona BEDTIME.
mala usnela wiec korzystam chwilowo.
moze polukam cos dla malej na allegro.trzeba pomyslec o cieplejszych ubrankach.
a my jutro na szczepienie.oby jak najmniej placzu bylo...
milego dnia.

#1004 alanka28

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 778 Postów

Napisano 31 sierpień 2010 - 15:40

Witam!

Mab
kobito ważne że jesteś i kij z nadrabianiem, pisz na bieżąco kochana! :razz:

Ja właśnie pilnuję aukcji bo zalicytowałam dużą pakę rzeczy dla Alexa ,dużo spodenek,bluzek,sweterków,kurteczki i zimowy kombinezon.Jeszcze troche czasu mi zostało ale mam nadzieję wygrac bo byłyby już z głowy jesienne zakupy! :rolleyes:

My we czwartek wybieramy się na szczepienie i juz się boję bo jak bedzie taki ryk jak ostatnio to mi serducho chyba pęknie.... :( :( :( :(

A to my!!!! :-D

Z mamusia:
Dołączona grafika

Tak sobie główkę trzymam:
Dołączona grafika

I moja trójca:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1005 alanka28

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 778 Postów

Napisano 31 sierpień 2010 - 16:09

Pieczareczko widziałam że na Noworodku pytałaś grudniowe mamuśki o butelki TT antykolkowe.
Ja mam wlaśnie te butelki z taka rurką w środku a do nich zakładam nie te smoczki całe tylko te z dziurką odpowietrzającą i są super! Nic się nie zasysa bo w oryginale są smoczki bez dziurki ale jak chciałam dokupić nr.2 tych smoków to nigdzie nie było tych bez dziurki i kupiliśmy z dziukami!
Tak że spokojnie możesz kupić te z smoki z odpowietrzaniem i będą pasowały! ;)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1006 pieczareczka

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 267 Postów

Napisano 31 sierpień 2010 - 17:17

Hejka Mamusie
Alanko szkoda że teraz to przeczytałam bo byłam już w sklepie i kupiłam taki do butelki antykolkowej :angry:

http://allegro.pl/sm...1195320739.html

Zobaczymy jak nam będzie szło z ta 3. A jak nie jeśli mówisz że te normalne też pasuja to kupię ten normalny.A powiedz mi czy ta butelka normalnie ma wtedy takie samo działanie przy tym smoczku bo ja juz głupia z tego wszystkiego jestem :roll: Myślałam jeszcze o Dr. Browns :unsure:

Dzieciaki słodkie a Mamusia jak ładnie wygląda :razz: Mój Mały nie bardzo lubi leżeć na brzuszku. Główkę ładnie podnosi ale jeszcze długo jej tak nie umie utrzymać :unsure:
Oby paczuszkę udało się zlicytować. Ja tez dziś robiłam małemu pożądki bo juz wyrósł z niektórych rzeczy i uzbierała się mi tego cala reklamówa.

Mab Kochana dobrze że nareszcie jesteś :grin:

Marcepanek jest już z Małym w domku :grin: Dużo zdrówka dla Natanielka :grin:

Kaśkach ja na odparzenia nie używam niczego. Połozna powiedziała mi że jeżeli skórka jest ok to niczym nie smarować. Podstawa to częsta zmiana pieluszki :wink: A co do ciemieniuchy to dziś ostatni raz wyczesujemi i główka czysta :grin:
Dołączona grafika
Dołączona grafika[/url]
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1007 marcepanek

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 247 Postów

Napisano 31 sierpień 2010 - 19:20

Hej Dziewczynki :-)

Nic nie przeczytałam, nie wiem co u Was, postaram się nadrobic, ale na razie dochodzimy do siebie więc wpadłam tylko na momencik przywitac się!

Pieczareczko, Alanko dziekuję Wam Kochane baaardzo, baardzo!!!!!!!!

miłego i spokojnego wieczorku pa

#1008 kaskach2007

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 177 Postów

Napisano 01 wrzesień 2010 - 20:09

witam!!!
my po szczepieniu.bez lekkiego placzu sie nie obylo ale ogolnie dobrze zniosla.na szczescie tylko jedno uklucie.po ostatnim goraczki nie bylo wiec i moze tym razem nie bedzie.narazie ok.
milego wieczoru.

#1009 kaskach2007

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 177 Postów

Napisano 02 wrzesień 2010 - 10:55

witajcie!!!
u mnie nareszcie jakies sloneczko przebija sie przez chmurki.
dzis zakupilam na allegro kurteczke dla malej takze juz cos z glowy.jesienno-zimowa.

http://allegro.pl/cu...1201280762.html

mialam problem co do rozmiaru.na obrazku rozm.74 ja wzielam 80.roznica w wymiarach praktycznie zadna.wczoraj wazylismy sie tzn mala.i wazy 6,5 kg.jest juz co ponosic.
milego dnia zycze.

#1010 pieczareczka

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 267 Postów

Napisano 02 wrzesień 2010 - 11:34

Hejka :wink:

My dzis po wizycie u Neonantologa. Mały waży już 5,500 więc ładnie przybiera. Była to nasza ostatnia wizyta bo wszystko ok. Napięcie mięśniowe dobre i nie ma żadnych niepokojących objawów.Mamy tylko częściej na brzuszku leżeć. A Fabian niestety tej pozycji nie lubi.
Oglądala też lekarka jego skóre i prawdopodobnie bedzie to od mleka modyfikowanego i jeśli potwierdzi to dermatolog to czka nas kupowanie mieszanki w aptece Nutramigen.Może i kolki nam wtedy miną. Zobaczymy.

Kaskach kurteczka fajna. Mój mały w te chłodne dni tez już śmiga w cieplejszej :wink: A dziewuszka Ci rośnie jak na drożdzach. Waga super :wink:

Marcepanku mam nadzieje że teraz dłużej w domku posiedzicie. Najlepiej by było żeby to paskudztwo juz nie wróciło. Buziaki dla Małego :wink:

A gdzie reszta Mamusiek :rolleyes:
Dołączona grafika
Dołączona grafika[/url]
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1011 alanka28

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 778 Postów

Napisano 02 wrzesień 2010 - 12:33

Witam!! :grin:

My też już po szczepieniu dzisiaj!!!! Cieszę się bardzo bo mały byl super dzielny i tylko troszke zapłakał.Mieliśmy jedno wkłucie i do picia na rota szczepionkę! :razz:
Waga młodego uwaga: 7kg z hakiem!!!! :shock: A wzrostu też mamy nie mało bo 66cm! :smile:
Tak że Kaskach i u mnie jest co ponosić aż już czasem rece więdną...
Poza tym lekarka zachwycona małym że super i szybko się rozwija!

Kaskach kurteczka fajna!
My mamy na chłodniejsze dni kurteczkę i lekko ocieplany kombinezon.

Pieczareczko super że u was w porządku! :)
Alex lubi leżeć na brzuszku ale tylko jak w dobrym humorku jest bo inaczej to protestuje, ale na szczęście często ma dobry humor więc i czesto leżymy na brzuszku!

Co do wysypki po mleku modyfikowanym to my też taką mamy (mimo że mleko HA) ale nasza pediatra jest zdania że wysypka jest w niewielkim stopniu i szkoda byłoby rezygnować z mleka na rzecz mieszanek mlekozastępczych bo to już ostateczność i jak mówi lekarze zbyt często rezygnują z mleka na rzecz tych mieszanek a potem dzieci mają alergie na każdy wprowadzany nowy pokarm!
Do puki nie bedziemy mieć jakiś większych objawów niż ta wysypka i czasami wzdęcia to jesteśmy na mleczku HA.
Ale myślę że większych objawów nie bedzie bo moje starsze chłopaki też tak mialy i przeszło. :)

Marcepanku super że już w domciu jesteście!!!!
Wielkie buziaczki dla was i nie ma za co dziekować! :****************************

Pozdrawiam was wszystkie! ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1012 pieczareczka

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 267 Postów

Napisano 02 wrzesień 2010 - 17:57

Alanko u nas wysypka jest coraz gorsza. Wystepuje tylko na rączkach,buzi i klatce piersiowej. Jest bardzo szorstka w dotyku. Ostatnio pojawiają sie mu takie pojedyńcze ropne krostki.
Jak sobie teraz tak przypomne to wysypka pojawiła się mu właśnie po wprowadzeniu Bebilonu. neonantolog stwierdził że teraz na każde normalne mleko tak zareaguje.
I najlepsze wyjście to Nutramigen.
Zobaczymy co stwierdzi dermatolog.
Kurde wiecznie coś musi u nas wyskoczyć.
A ja wogóle to strasznie nabiałowa jestem i nie wyobrażam sobie nic innego jeść :unsure:

A waga Małego no superrrr.Dziś u lekarza była dziewczynka która miała roczek. Urodziła się jako wcześniak i ważyła 1,700 teraz waży 7 kilo. Jaka ona malutka była normalnie szok :shock:
Dołączona grafika
Dołączona grafika[/url]
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1013 alanka28

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 778 Postów

Napisano 03 wrzesień 2010 - 06:52

Witam! :)

Pieczareczko
no to faktycznie u was pewnie nie obędzie sie bez nutramigenu skoro wysypka coraz gorsza....
U nas na szczęście się nie pogarsza.

Ja to znowu nabiału nie mogę bo mam nietolerancję wiec wszelakie mleko,jogurty itp odpadają....
Dzieciaki oczywiscie jedzą jogurty i piją mleko i nie mają na szczęście problemów z nabiałem mimo że we wczesnym dzieciństwie mieli tak jak Alex wysypkę i bóle brzuszka.

Jejjjjjj roczny maluch z wagą 7 kg? :o
No ale jak była takim maleństwem przy urodzeniu to nic dziwnego chyba...
U Adaśka w szkole jest właśnie taka dziewczynka która jest tak jak on w 4 klasie a jest malutka jak przedszkolak i bardzo drobna właśnie przez to że była takim bardzo malusim wcześniakiem.

A gdzie reszta naszych mamusiek??? :roll:

Dziewczynki hop hoooooooop....

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1014 pieczareczka

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 267 Postów

Napisano 03 wrzesień 2010 - 10:24

Co tu takie pustki ostatnio :unsure:

Alanko moja Pina też jest wcześniakiem i z waga jest na najniższym poziomie ale jeszcze nie jest zle, gorzej ze wzrostem bo na 4 latka nie wygląda. Ale mi się wydaje że będzie mieć wzrost po babci :wink:

Właśnie mi tez lekarka powiedziała że te jego bule moga byc przez nietolerancje mleka modifikowanego.

Ja od rana sprzatam bo jutro mamy gości na urodziny od Piny.
Najpierw dzieci mają w Mc Donalds a potem zjazd do domu. Oj bedzie wsoło :grin:

Dziewczyny odezwijcie sie czasem :wink:
Dołączona grafika
Dołączona grafika[/url]
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1015 AgnesK

Użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 18 Postów

Napisano 03 wrzesień 2010 - 10:31

czesc kobietki, jestem, poczytalam, Alanko, Twoj maluszek ma wage imponujaca, my zaraz wychodzimy na szczepienie, ciekawa jestem jak bedzie

luski na glowie sie nam niestety powiekszyly, schodza nawey na czolo i zabarwily sie na zoltawo, wiec chyba jednak ciemieniucha :twisted: spytam dzisiaj lekarke

napisze wiecej wieczorkiem

caluski
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#1016 AgnesK

Użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 18 Postów

Napisano 03 wrzesień 2010 - 22:05

witajcie

niestety musielismy po raz kolejny przesunac szczepienie, Michal sie rozchorowal i poniewaz mogl juz zarazic Krzysia, lekarka kazala sie wstrzymac i zobaczyc czy sie cos wylegnie, wrr...

korzysc z wizyty byla taka, ze wiemy juz przynajmniej ze wazymy 5750, czyli srednio 900 g na miesiac przybieramy, chyba niezle...

glowke kazala nam smarowac tym samym co twarz - Emolium krem, ladnie sie rozprowadza, ale paskudnie pachnie :)

moje starsze szczescie z powodu kataru, ktory utrudnia mu oddychanie, wstaje w nocy czesciej niz Krzys!

znowu szputal, a mialam nadzieje, ze po 1-szym roku w przedszkolu to sie skonczy :twisted:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#1017 alanka28

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 778 Postów

Napisano 04 wrzesień 2010 - 14:11

Witam! :mrgreen:

Pieczareczko
Wszystkiego najlepszego dla Paulinki!!!! Duuuużo zdrówka!!!!

Dołączona grafika

Agnes Zdrowiejcie szybciutko! :smile:
Oby młodszy synek nie złapał od braciszka choróbska....

Alex wczoraj robil paskudne kupki po szczepionce na rota.
Na szczęście to ostatnia dawka była , dziś już jest w porządku! :)

Muszę jeszcze na zakupy skoczyć Adaśkowi plecak kupić do szkoły i biale podkoszulki na WF bo taki mają wymóg że ma być bialy podkoszulek i granatowe spodenki!

Udanego weekendu kochane! :*******
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1018 pieczareczka

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 267 Postów

Napisano 06 wrzesień 2010 - 11:16

Hejka Mamusie :wink:
Alanko dziękuje bardzo za życzenia dla Piny :rolleyes: :rolleyes:

U nas wszystko ok. Mały już coraz lepiej główkę dzwiga za to bardzo sie zafascynował swoimi rączkami. Ogląda je z każdej strony i przy byle okazji wkłada do buzi. Fajnie to wygląda.

Agnes dużo zdrówka dla Synusia :smile:
Dołączona grafika
Dołączona grafika[/url]
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1019 alanka28

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 778 Postów

Napisano 06 wrzesień 2010 - 11:55

Witam i ja! :wink:

Gdzie się kobitki podziewacie???? :roll: :roll: :roll:

Pieczareczko mój mały też ręce w buzi trzyma bardzo czesto a ślini się tak okropnie jakby mu zęby miały wychodzić ale to chyba jeszcze za wcześnie... :roll: Starsi chłopcy pierwszego ząbka mieli dopiero w wieku 7 mies.

Zimno potwornie się zrobiło u nas i zaczęliśmy już grzać bo w domku też zimno.

Idę dalej obiadek popełniać puki Alex śpi. :)

Dziewczynki odzywajcie się bo pustki tutaj.... :cry:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1020 pieczareczka

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 267 Postów

Napisano 07 wrzesień 2010 - 08:56

Jejku jakie tu pustki :shock: U nas dziś słonecznie ale zimno :angry:

Alanko zazdroszcze Ci że masz ciepło w domku. U nas na blokach jeszcze nie grzeją :evil: Mam dokładnie 19 stopni w domu. Chodzimy poubierani jak bałwanki.
A co do ząbków to Pina miała w wieku 6 miesięcy a Wiki jak miała 11 :wink:

Kobietki dajcie znać co tam u Was i maluszków :wink:
Dołączona grafika
Dołączona grafika[/url]
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych