Ogłoszenie
Zostań Dziennikarką!
Serdecznie zapraszamy wszystkich z zacięciem dziennikarskim do współredagowania działu "Portal KD" oraz do aktywności w ramach Radia KD.
Jeśli jesteś kreatywna i nie boisz się podejmować nowych wyzwań, chcesz się rozwijać i zdobyć nowe doświadczenia, serdecznie zapraszamy do kontaktu. Możesz nawet poprowadzić własną audycję w radio!
Zainteresowanych prosimy o kontakt z: libuszą.
Dotacje
-
Przekaż
Wsparcie Serwisu
Aktualizacje statusu
-
libuszaZaraziłam moją młodszą córę zamiłowaniem do rowerowych ekskursji. Już wystarczy, ze dotknę roweru, a ona łapie za swój zielony kask i jest gotowa do wyruszenia w podróż. A potem jedziemy wiejskimi drogami, po których samochody jeżdżą z rzadka, nie ma tłumów cyklistów, podziwiamy otaczającą przyrodę, upajając się zapachem bzów. Czasami też śpiewamy na szczęście tylko ptaki patrzą z politowaniem...
-
mysiakSzukałam cienia...rozległ się nagły trzask....To odgłos strzału ...kolejny człowiek zgasł ...[*]
Pokaż komentarze (1)
Najnowsze tematy
-
Malusin.pl - Sklep dla najmłodszychOla - dziś, 11:29
-
Dzien dobry, bardzo slonecznie!Ola - dziś, 11:17
-
eDziecko: Powstanie Warszawskie oczami dzieckaadmin - dziś, 11:00
-
Uczucia i Seks: Urszula Orpik - historie z życiaadmin - dziś, 10:00
-
Najnowsze wpisy na blogu
Popularne Tagi
- dziecko
- dieta
- tabletki
- szkoła
- jesień
- radio
- katar
- babeczki
- ciasto
- klub bajek
- smutek
- depresja
- łóżko
- nauka
- alergia
- gotowanie
- dzieci
- Zabawki
- nowy dział
- szpital
- komputer
- Radio KD
- bielizna
- wychowanie
- książki
- pogoda
- radio dla dzieci
- pranie
- początek roku
- ciasto migdałowe
- Niania idealna
- ruskie pierogi
- K.T.Elbanowscy
- piersi
- ZUM
- migdały
- ciasto z owowcami
- Pieluszki z Rossmana
- kurczak
- herbatniki
- cycki
- ulga
- Niania
- Rzecznik Praw Rodziców
- przepis na ruskie
- sernik
- przerwa techniczna
- ciasto ucierane
- babka
- ciasto truskawkowe
Polecamy
Tylko sprawdzone i skuteczne diety.
Znajdź nas na Facebooku
Czerwiec 2010 :)
Napisano 01 marzec 2010 - 18:12
Moje kciuki Twymi dziś wieczorem są ;) !!!
Ja na razie tylko tyle,bo trochę mi się tu wszystko w życiu zmienia jak w kalejdoskopie ;) oby na lepsze :)!
Już niedługo opowiem Wam o co chodzi,ale sprawa wyszła dzisiaj i jeszcze nie skończona, więc nie chcę zapeszać ;)
całuje Was wszystkie!!!!
Napisano 02 marzec 2010 - 09:11
U ginka oki. :)
Nie czekałam długo jak to zwykle bywa bo była tylko jedna kobitka przede mną.
Luknął na badania stwierdzając że dobre a bakteriami w moczu to się nie przejmować bo w ciąży to inne normy są .Zbadal mnie stwierdzając że w porządku.Dał mi to nieszczęsne skierowanie na glukozę i tyle.
A USG zastanawiał się czy robić ale stwierdził że zrobimy następnym razem koło 30 tygodnia jak przyjdę.
A dziś mam jakieś żółtawo beżowe upławy ale to pewnie po badaniu.... :/ :roll:
Dzieki wam za kciukanie! :D
Banana badanie na glukozę wygląda tak że idziesz na czczo.Sprawdzają ci wysokość glukozy we krwi na czczo u nas glukometrem a potem dostajesz kubek z glukozą rozpuszczoną w wodzie do wypicia i czekasz godzinę na poczekalni.Po godzinie znów pobierają ci krew.
Tak przynajmniej wyglądało badanie jak robiłam z Alanem w ciązy.
mab napisał:
Już niedługo opowiem Wam o co chodzi,ale sprawa wyszła dzisiaj i jeszcze nie skończona, więc nie chcę zapeszać ;)
O matko Mab jaką tajemniczością zawiało.... ;) 8-)
No to trzymam kciuki żeby na lepsze ta odmiana była! :D
Justini fajnie że części od wózeczka się znalazły.
Będziesz mogła kaskę spożytkować na coś innego! :)
A mnie znów lenistwo ogarnęło dzisiaj.... :? ;)
Chyab będę robić NIC.... :roll: ;) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Napisano 02 marzec 2010 - 11:04
U mnie tak jak było czyli bez zmian. Może z siusianiem troszke lepiej ;) Tylko strasznie nogi mi puchną i musze dużo leżec.
Widzę że się zguba nasza znalazła :D No nareszcie Szczęściara ;) Chociaż nie gniewaj się ale wole do Ciebie Pragnąca się zwracać. Jakoś bardziej mi w pamięć zapadło ;) A i głowa do góry M szybko wróci zobaczysz jak ten czas przeleci ;)
Jusstini cieszę się że jednak z wozkiem ok ;)
alanka28 napisał:
No a mi brzuchol wywaliło jak nie wiem na dodatek moje stare spodnie ciążowe się rozleciały więc zamówiłam sobie nowe i przy okazji jakieś bluzeczki na brzuszek, bo już się nie mieszczę w swoje "normalne"
Marcepanku mnie też coś ostatnio brzuchola wywaliło! Taki jak teraz to ja mialam pod sam koniec z Alankiem a gdzie tu jeszcze do końca...
Nawet wczoraj mój M mówił że mam ten brzuch jakiś większy niż w poprzednich ciążach....
Kochane u mnie tak samo. Nie możliwe jak może tak szybko urosnąć. Ja to nawet M powiedzialam że teraz to on bedzie musial mnie golić przed wizytą u inka bo ja już nic tam nie widze przez ten brzusio :lol: :lol:
alanka28 napisał:
Dobrze że korektę można zrobić i będzie w porządku.
My musimy zawieść papierzyska żeby nas kobitka rozliczyła...
Hehe ja juz dawno mam oddane zaraz na poczatku lutego teraz tylko na kaske czekamy ;)
Mab no to czekamy na co to za wiadomość i umieramy z ciekawości :D
Alanko ciesze się ze po wizycie ok. I widzisz mówiłam że się masz moczem nie przejmować, a wiem co mówie bo ja już to jak specjalistak od tych badań :lol:
alanka28 napisał:
No widzisz ja miałam podobnie tylko ciemniejsze. Teraz na szczęście już przeszlo.
Miłego popołudnia ja też dziś leniuchuje :D
Napisano 02 marzec 2010 - 14:57
alanka28 napisał:
Nie czekałam długo jak to zwykle bywa bo była tylko jedna kobitka przede mną.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: suuuper :D
alanka28 napisał:
Chyab będę robić NIC.... :roll: ;) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jesssuuuuuuuuuuuuu, ja mam tak ciągle ostatnio :roll: ;) :lol: :lol: :lol: :lol:
mab napisał:
O nieeeeeeeeeeeeeee :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: teraz będę myśleć co to za tajemnica :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ;)
jusstini napisał:
No to suuuper :D a tak się denerwowałaś :D
jusstini napisał:
jutro musze z szafek bezlitosnie wypierniczyc i wyniesc co sie przyda do piwnicy a reszta out
Tylko nie szalej za bardzo!!!!!!!!!!!!!!
alanka28 napisał:
Mówię wam dziewczynki nówka,w ogóle się zastanawiam czy ktoś to używał! :D :D :D :D :D
Jestem mega zadowolona z tego zakupu!!!!!!!!No i wózeczek mamy już w komplecie!!!!! :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: haaaaa, ale fajnie, cieszę się bardzo :D :D
A ja dzisiaj cały dzień bym spała :roll: nie wiem co mi jest, ale jakaś zmęczona mocno jestem, tylko nie wiem czym :lol: :lol:
Zrobiłam dzisiaj zraziki, do tego kasza i buraczki, zapraszam jak macie ochotę :D
miłego dzionka papapaaa :D
Napisano 02 marzec 2010 - 16:34
marcepanek napisał:
Zrobiłam dzisiaj zraziki, do tego kasza i buraczki, zapraszam jak macie ochotę :D
No to jak to nie wiesz czym przemęczona jesteś?
A zraziki,kasza i buraczki to sie same przeca nie zrobiły ,nie??? ;) :lol: :lol: :lol: :lol:
pieczareczka napisał:
U mnie tak jak było czyli bez zmian. Może z siusianiem troszke lepiej ;) Tylko strasznie nogi mi puchną i musze dużo leżec.
Super że córci przedszkole spasowało!!!
Zawsze to trochę więcej odpoczynku dla ciebie! :)
Dobrze że ciut lepiej u Ciebie! :P
pieczareczka napisał:
Ja to przedwczoraj do lusterka robiłam ale i tak się pochlastałam!!!! :lol: :lol: :lol:
pieczareczka napisał:
alanka28 napisał(a):A dziś mam jakieś żółtawo beżowe upławy ale to pewnie po badaniu.... :/
No widzisz ja miałam podobnie tylko ciemniejsze. Teraz na szczęście już przeszlo.
No specjalistka z ciebie,siłą rzeczy niestety....
A moje upławy na szczeście już poszły sobie i jest git! :D
Zrobiłam dzisiaj foty brzucholka tylko zaraz je muszę zgrać to wam pokarzę mój bębenek! ;) :D
Napisano 02 marzec 2010 - 17:49
Na zachętę wrzucam mój bębenek! :mrgreen: :
Załączone pliki
-
2010_03020002.JPG (73,23 KB)
Ilość pobrań: 84
Napisano 02 marzec 2010 - 18:22
Mój w 20 tygodniu
Załączone pliki
-
IMG_1550.jpg (61,63 KB)
Ilość pobrań: 81
#89 Guest__*
Napisano 02 marzec 2010 - 23:36
Napisano 03 marzec 2010 - 09:49
annafa napisał:
Dziękujemy dziękujemy :)
Evi napisał:
Kochana coś czuję w tym "po ciuchutku" jakiś podtekst :D :D :D A może powinnam napisać - do roboty! :)
Napisano 03 marzec 2010 - 19:48
A co to takie skąpe pościki??? :roll:
Evi,Annaf dzieki ! :D
Banana zgrabniutki ten twój brzucholek! :P
Kaskach gratki studniówki!
My też już po.Teraz zleci że ani sie obejrzymy! ;)
Mab i reszta dziewczynek ,czekamy na wasze brzusie!!! :D
A ja dziś jakiś dzionek wypełniony po brzegi miałam i dopiero niedawno usiadłam i dychnęłam...
Umówiłam się dziś tel.do ginka na 29 marca a w piatek chyba na tą glukozę w końcu pójdę.
znalazłam innego labka gdzie powiedzieli że wystarczy mieć przy sobie kartę ciąży i zrobią badane bez problemu!!! :P
Buziaczki ciążóweczki!
Napisano 04 marzec 2010 - 18:59
Alanko, Banana jakie piękne brzuszki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: cuuudneeee :mrgreen:
A ja się dzisiaj jak wieloryb czuję hehehheheee ;) :lol: :lol: :lol: i w ogóle już mam stresa, bo jutro do gina na 17.00 :o :lol: :lol: :lol:
U nas zima na maksa, wieje mocno, zimno i nieprzyjemnie, taka pogoda chyba nigdy się nie skończy :roll: :twisted: Ale za to moje dziecię umila mi czas i od powrotu z przedszkola bez przerwy mi śpiewa i recytuje wierszyki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Czasami jak na niego patrzę to nie mogę uwierzyć, że jest jest już taki duży :shock: przecież wczoraj do szpitala jechałam dopiero ;) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ostatnio z małżem wzięło nas na wspominki, oglądaliśmy zdjęcia Marcelka i normalnie łza w oku mi się zakręciła :lol: nawet poczułam zapach Marcyśka takiego maluśkiego :shock: A małż co kilka dni tapetę w kompie zmienia i wstawia zdjęcia moje i Marcelka z przed 3 lat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A tak w ogóle ja się tu roztkliwiam i gadam sama ze sobą :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: halloooooooo Laseczki, gdzie Wy????????? Wracać mi tu zaraz!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Miłego wieczorku pa Kochane :D
Napisano 05 marzec 2010 - 09:12
Ja tu roztkliwiam się razem z Tobą!!!! :D :D :D
Też ostatnio przeglądałam fotki syna :mrgreen: z zamierzchłej jego młodości ;):)!
Dziś mam humor dwubiegunowy ;).Jestem wściekła,bo od wczoraj nie mamy wody :evil: :evil: :evil: :evil: i nie wiadomo ile jej nie będzie :evil: :evil: :evil: :evil: ...
i jestem....
szczęśliwa ;) , bo M. wreszcie jedzie do pracy ( w której mieliśmy do czynienia z mobbingiem, więc nie było to takie oczywiste)!!!!
A poza tym wieczorkiem usg 8-) ,na które się cieszę ale i boję , więc norma ;).
Maluchy ostatnio kopią jak szalone (teraz zresztą też ;) ),az się czasem śmieję,ze obdukcję mam 100% ;).
Całuję Was mocno i lecę sprzątać,bo jutro robię swoje urodziny :), w końcu jakoś 30tkę :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: obejść trzeba ;).
buziaki :*:*:*:*:*:*
Napisano 05 marzec 2010 - 20:06
Na usg wszystko oki, młody zdrowy jak rybka, wazy 700g :D ale uśmieliśmy się nieźle z ginem :lol: :lol: :lol: :lol: Gin bada, ogląda młodego i w pewnym momencie mówi, nooo, CÓRCIA :o zdrowa jak rybka, rozwija się super :shock: zrobiłam takie gały, że szok :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: na to on patrzy na mnie i pyta się co ja taka zdziwiona :lol: :lol: :lol: :lol: no więc mówię, że dwa razy potwierdził, że synek, nawet mam zdjęcie siusiaka z jajkami :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: Wtedy on na mnie gały wielkie i się śmieje i mówi, że niemożliwe bo on się nie myli :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: No ale zaczął go oglądać i potwierdził, że synek :lol: :lol: :lol: :lol: po prostu młody tak jajeczka ścisnął miedzy nóżkami, że w pewnym ujęciu wyglądał jak laseczka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Gin na koniec powiedział, że jednak dziecka nikt mi nie podmienił i jakby co mam spać spokojnie - na to ja, że no nie wiem, bo może jakieś ufo do mnie zawita i się dopiero wtedy okaże co tam w brzuchu siedzi, no taka głupawka nas złapała, że masakra :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
No ale najważniejsze, że z młodym wszystko dobrze, no i znowu muszę zrobić badanie na cyto i tokso :roll: żeby sprawdzić czy przypadkiem nic się nie zmieniło :roll:
mab napisał:
100000000000000 laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat, 100 laaaaaaaaaaaaaaat wszystkiego najlepsiejszego i spełnienia wszyyyystkich marzeń, tych najskrytszych :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pieczareczka napisał:
Odpoczywaj Słoneczko!!!!!
jusstini napisał:
ginka kazala "tylko" diete trzymac
i mam metlik w glowie ale i coraz wiekszy strach
Słuchaj ginki i nie przejmuj się "dobrymi" radami koleżanki; nie ma jak koleżanki czy dobre ciocie wprowadzają zamieszanie i najczęściej jest tak, że wprowadzają nas w błąd, a my sie przejmujemy zamiast słuchać lekarza!! masz zaufanie do swojej ginki?? Bo jak tak to radze słuchaj jej a nie koleżanek ;) Nie denerwuj się, bo z pewnością jest oki, trzymaj dietę tak jak zaleciła ginka i będzie oki :!:
Miłego wieczorku pappapapa Kochane :D
Napisano 06 marzec 2010 - 08:49
Dziękuję za życzenia :) !!!
:*:*:*,a przygody płciowe ;) dość emocjonujące ;)!Cieszę się,ze dobrze się skończyło ;) :) !!!
Jusstini!Humoru i spokoju życzę!!!
A Tobie Pieczareczko siły!!!! :)
Na usg wszystko w porządku!Jutro wstawię fotki,chyba,ze dziś znajdę w tym szale przygotowań ;) minutkę! :)
Tymek ciut większy od Nadii ,ale bardzo nie są "rozjechani"a do tego proporcjonalni,więc jest dobrze :) !!!
całuję i milego dnia!!!! :)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych