Skocz do zawartości

Ogłoszenie

Zostań Dziennikarką!

Serdecznie zapraszamy wszystkich z zacięciem dziennikarskim do współredagowania działu "Portal KD" oraz do aktywności w ramach Radia KD.

Jeśli jesteś kreatywna i nie boisz się podejmować nowych wyzwań, chcesz się rozwijać i zdobyć nowe doświadczenia, serdecznie zapraszamy do kontaktu. Możesz nawet poprowadzić własną audycję w radio!

Zainteresowanych prosimy o kontakt z: libuszą.

Dotacje

• Wsparcie Serwisu

Aktualizacje statusu

• libusza- zdjęcie
    libusza

Zaraziłam moją młodszą córę zamiłowaniem do rowerowych ekskursji. Już wystarczy, ze dotknę roweru, a ona łapie za swój zielony kask i jest gotowa do wyruszenia w podróż. A potem jedziemy wiejskimi drogami, po których samochody jeżdżą z rzadka, nie ma tłumów cyklistów, podziwiamy otaczającą przyrodę, upajając się zapachem bzów. Czasami też śpiewamy na szczęście tylko ptaki patrzą z politowaniem...

Wyświetl wszystkie aktualizacje

Nasi Partnerzy

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Polecamy

Zrzuć zbędne kilogramy.
Tylko sprawdzone i skuteczne diety.

Znajdź nas na Facebooku

Czerwiec 2010 :)

• Nie możesz odpowiedzieć
Odpowiedzi do tego tematu: 1511

#81 mab

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 159 Postów

Napisano 01 marzec 2010 - 18:12

Alanko!!!!

Moje kciuki Twymi dziś wieczorem są ;) !!!

Ja na razie tylko tyle,bo trochę mi się tu wszystko w życiu zmienia jak w kalejdoskopie ;) oby na lepsze :)!
Już niedługo opowiem Wam o co chodzi,ale sprawa wyszła dzisiaj i jeszcze nie skończona, więc nie chcę zapeszać ;)

całuje Was wszystkie!!!!
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#82 banana

Użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 47 Postów

Napisano 01 marzec 2010 - 21:28

Hej,

powodzenia Alanko.
Witaj szczesciaro ( dla mnie i tak bedziesz pragnaca :))

dziewczyny jak wyglada to badania na glukoze?
Dołączona grafika

#83 alanka28

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 778 Postów

Napisano 02 marzec 2010 - 09:11

Hejka! :D

U ginka oki. :)
Nie czekałam długo jak to zwykle bywa bo była tylko jedna kobitka przede mną.
Luknął na badania stwierdzając że dobre a bakteriami w moczu to się nie przejmować bo w ciąży to inne normy są .Zbadal mnie stwierdzając że w porządku.Dał mi to nieszczęsne skierowanie na glukozę i tyle.
A USG zastanawiał się czy robić ale stwierdził że zrobimy następnym razem koło 30 tygodnia jak przyjdę.
A dziś mam jakieś żółtawo beżowe upławy ale to pewnie po badaniu.... :/ :roll:

Dzieki wam za kciukanie! :D

Banana badanie na glukozę wygląda tak że idziesz na czczo.Sprawdzają ci wysokość glukozy we krwi na czczo u nas glukometrem a potem dostajesz kubek z glukozą rozpuszczoną w wodzie do wypicia i czekasz godzinę na poczekalni.Po godzinie znów pobierają ci krew.
Tak przynajmniej wyglądało badanie jak robiłam z Alanem w ciązy.

mab napisał:

Ja na razie tylko tyle,bo trochę mi się tu wszystko w życiu zmienia jak w kalejdoskopie ;) oby na lepsze :)!
Już niedługo opowiem Wam o co chodzi,ale sprawa wyszła dzisiaj i jeszcze nie skończona, więc nie chcę zapeszać ;)

O matko Mab jaką tajemniczością zawiało.... ;) 8-)
No to trzymam kciuki żeby na lepsze ta odmiana była! :D

Justini fajnie że części od wózeczka się znalazły.
Będziesz mogła kaskę spożytkować na coś innego! :)

A mnie znów lenistwo ogarnęło dzisiaj.... :? ;)
Chyab będę robić NIC.... :roll: ;) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#84 pieczareczka

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 267 Postów

Napisano 02 marzec 2010 - 11:04

Hej Mamusie jak samopoczucie ;) U nas dziś śliczna pogoda tylko jeszcze chłodno jest. Moja mała Pinka wczoraj poszła pierwszy raz do pszedczkola. I jest bardzo zadowolona. Dla mnie to tez troszke lepiej bo chociaz na te 2 godzinki to z dzieciami pobedzie. Tylko szkoda że tak krótko ale co tam. To jest jakiś nowy program finansowany przez UE i nie płacimy za to nic. Więc darowanemu sie w zęby nie zaląda ;)
U mnie tak jak było czyli bez zmian. Może z siusianiem troszke lepiej ;) Tylko strasznie nogi mi puchną i musze dużo leżec.

Widzę że się zguba nasza znalazła :D No nareszcie Szczęściara ;) Chociaż nie gniewaj się ale wole do Ciebie Pragnąca się zwracać. Jakoś bardziej mi w pamięć zapadło ;) A i głowa do góry M szybko wróci zobaczysz jak ten czas przeleci ;)

Jusstini cieszę się że jednak z wozkiem ok ;)

alanka28 napisał:

marcepanek napisał(a):
No a mi brzuchol wywaliło jak nie wiem na dodatek moje stare spodnie ciążowe się rozleciały więc zamówiłam sobie nowe i przy okazji jakieś bluzeczki na brzuszek, bo już się nie mieszczę w swoje "normalne"

Marcepanku mnie też coś ostatnio brzuchola wywaliło! Taki jak teraz to ja mialam pod sam koniec z Alankiem a gdzie tu jeszcze do końca...
Nawet wczoraj mój M mówił że mam ten brzuch jakiś większy niż w poprzednich ciążach....

Kochane u mnie tak samo. Nie możliwe jak może tak szybko urosnąć. Ja to nawet M powiedzialam że teraz to on bedzie musial mnie golić przed wizytą u inka bo ja już nic tam nie widze przez ten brzusio :lol: :lol:

alanka28 napisał:

Marcepanku ach ta skleroza ciążowa....
Dobrze że korektę można zrobić i będzie w porządku.

My musimy zawieść papierzyska żeby nas kobitka rozliczyła...

Hehe ja juz dawno mam oddane zaraz na poczatku lutego teraz tylko na kaske czekamy ;)

Mab no to czekamy na co to za wiadomość i umieramy z ciekawości :D

Alanko ciesze się ze po wizycie ok. I widzisz mówiłam że się masz moczem nie przejmować, a wiem co mówie bo ja już to jak specjalistak od tych badań :lol:

alanka28 napisał:

A dziś mam jakieś żółtawo beżowe upławy ale to pewnie po badaniu.... :/

No widzisz ja miałam podobnie tylko ciemniejsze. Teraz na szczęście już przeszlo.

Miłego popołudnia ja też dziś leniuchuje :D
Dołączona grafika
Dołączona grafika[/url]
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#85 marcepanek

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 247 Postów

Napisano 02 marzec 2010 - 14:57

hajoooooooooooooo :D :D :D :D

alanka28 napisał:

U ginka oki. :)
Nie czekałam długo jak to zwykle bywa bo była tylko jedna kobitka przede mną.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: suuuper :D

alanka28 napisał:

A mnie znów lenistwo ogarnęło dzisiaj.... :? ;)
Chyab będę robić NIC.... :roll: ;) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jesssuuuuuuuuuuuuu, ja mam tak ciągle ostatnio :roll: ;) :lol: :lol: :lol: :lol:

mab napisał:

O nieeeeeeeeeeeeeee :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: teraz będę myśleć co to za tajemnica :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ;)

jusstini napisał:

co do wozka to sie czesci znalazly

No to suuuper :D a tak się denerwowałaś :D

jusstini napisał:

Ja wykorzystałam niebolesność dnia dzisiejszego i zrobiłam czystkę w piwnicach z których korzystamy
jutro musze z szafek bezlitosnie wypierniczyc i wyniesc co sie przyda do piwnicy a reszta out

Tylko nie szalej za bardzo!!!!!!!!!!!!!!

alanka28 napisał:

Przyszła nasza gondolka którą na allegro kupiłam.
Mówię wam dziewczynki nówka,w ogóle się zastanawiam czy ktoś to używał! :D :D :D :D :D
Jestem mega zadowolona z tego zakupu!!!!!!!!No i wózeczek mamy już w komplecie!!!!! :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: haaaaa, ale fajnie, cieszę się bardzo :D :D

A ja dzisiaj cały dzień bym spała :roll: nie wiem co mi jest, ale jakaś zmęczona mocno jestem, tylko nie wiem czym :lol: :lol:
Zrobiłam dzisiaj zraziki, do tego kasza i buraczki, zapraszam jak macie ochotę :D

miłego dzionka papapaaa :D

#86 alanka28

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 778 Postów

Napisano 02 marzec 2010 - 16:34

marcepanek napisał:

A ja dzisiaj cały dzień bym spała :roll: nie wiem co mi jest, ale jakaś zmęczona mocno jestem, tylko nie wiem czym :lol: :lol:
Zrobiłam dzisiaj zraziki, do tego kasza i buraczki, zapraszam jak macie ochotę :D

No to jak to nie wiesz czym przemęczona jesteś?
A zraziki,kasza i buraczki to sie same przeca nie zrobiły ,nie??? ;) :lol: :lol: :lol: :lol:

pieczareczka napisał:

Moja mała Pinka wczoraj poszła pierwszy raz do pszedczkola. I jest bardzo zadowolona. Dla mnie to tez troszke lepiej bo chociaz na te 2 godzinki to z dzieciami pobedzie. Tylko szkoda że tak krótko ale co tam. To jest jakiś nowy program finansowany przez UE i nie płacimy za to nic. Więc darowanemu sie w zęby nie zaląda ;)
U mnie tak jak było czyli bez zmian. Może z siusianiem troszke lepiej ;) Tylko strasznie nogi mi puchną i musze dużo leżec.

Super że córci przedszkole spasowało!!!
Zawsze to trochę więcej odpoczynku dla ciebie! :)
Dobrze że ciut lepiej u Ciebie! :P

pieczareczka napisał:

Kochane u mnie tak samo. Nie możliwe jak może tak szybko urosnąć. Ja to nawet M powiedzialam że teraz to on bedzie musial mnie golić przed wizytą u inka bo ja już nic tam nie widze przez ten brzusio :lol: :lol:

Ja to przedwczoraj do lusterka robiłam ale i tak się pochlastałam!!!! :lol: :lol: :lol:

pieczareczka napisał:

Alanko ciesze się ze po wizycie ok. I widzisz mówiłam że się masz moczem nie przejmować, a wiem co mówie bo ja już to jak specjalistak od tych badań :lol:

alanka28 napisał(a):A dziś mam jakieś żółtawo beżowe upławy ale to pewnie po badaniu.... :/

No widzisz ja miałam podobnie tylko ciemniejsze. Teraz na szczęście już przeszlo.

No specjalistka z ciebie,siłą rzeczy niestety....
A moje upławy na szczeście już poszły sobie i jest git! :D

Zrobiłam dzisiaj foty brzucholka tylko zaraz je muszę zgrać to wam pokarzę mój bębenek! ;) :D
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#87 alanka28

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 778 Postów

Napisano 02 marzec 2010 - 17:49

Pokażcie swoje brzuszki!!! :D
Na zachętę wrzucam mój bębenek! :mrgreen: :

Załączone pliki

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#88 banana

Użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 47 Postów

Napisano 02 marzec 2010 - 18:22

Ale czaderski brzusio!!! :D :D :D

Mój w 20 tygodniu

Załączone pliki

Dołączona grafika

#89 Guest__*

• Goście

Napisano 02 marzec 2010 - 23:36

śliczne macie piłeczki, Laski :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: zazdroszczę po cichutku :oops: :oops: :oops:

#90 annaf

Użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 11 Postów

Napisano 03 marzec 2010 - 09:44

fiu fiu,ładne brzuszki widziałam.3majcie sie mamusie. :)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#91 banana

Użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 47 Postów

Napisano 03 marzec 2010 - 09:49

annafa napisał:

fiu fiu,ładne brzuszki widziałam.3majcie sie mamusie. :)

Dziękujemy dziękujemy :)

Evi napisał:

śliczne macie piłeczki, Laski :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: zazdroszczę po cichutku :oops: :oops: :oops:

Kochana coś czuję w tym "po ciuchutku" jakiś podtekst :D :D :D A może powinnam napisać - do roboty! :)
Dołączona grafika

#92 mab

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 159 Postów

Napisano 03 marzec 2010 - 17:31

Ja znów tylko na minuteczkę!!!!
Brzuszki macie przepiękne!!!! :)
Też postaram się szybko "wrzucić" mój :)

buziaki
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#93 kaskach2007

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 177 Postów

Napisano 03 marzec 2010 - 18:25

witajcie kobietki!!!!
niedlugo i ja wstawie jakas fotke.
od dzis liczymy studnioweczke do naszej niuni.jak to szybko leci..pozdrawiam

#94 alanka28

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 778 Postów

Napisano 03 marzec 2010 - 19:48

Heja!

A co to takie skąpe pościki??? :roll:

Evi,Annaf dzieki ! :D

Banana zgrabniutki ten twój brzucholek! :P

Kaskach gratki studniówki!
My też już po.Teraz zleci że ani sie obejrzymy! ;)

Mab i reszta dziewczynek ,czekamy na wasze brzusie!!! :D

A ja dziś jakiś dzionek wypełniony po brzegi miałam i dopiero niedawno usiadłam i dychnęłam...
Umówiłam się dziś tel.do ginka na 29 marca a w piatek chyba na tą glukozę w końcu pójdę.
znalazłam innego labka gdzie powiedzieli że wystarczy mieć przy sobie kartę ciąży i zrobią badane bez problemu!!! :P

Buziaczki ciążóweczki!Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#95 marcepanek

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 247 Postów

Napisano 04 marzec 2010 - 18:59

hajooooooooooooo :D

Alanko, Banana jakie piękne brzuszki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: cuuudneeee :mrgreen:

A ja się dzisiaj jak wieloryb czuję hehehheheee ;) :lol: :lol: :lol: i w ogóle już mam stresa, bo jutro do gina na 17.00 :o :lol: :lol: :lol:

U nas zima na maksa, wieje mocno, zimno i nieprzyjemnie, taka pogoda chyba nigdy się nie skończy :roll: :twisted: Ale za to moje dziecię umila mi czas i od powrotu z przedszkola bez przerwy mi śpiewa i recytuje wierszyki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Czasami jak na niego patrzę to nie mogę uwierzyć, że jest jest już taki duży :shock: przecież wczoraj do szpitala jechałam dopiero ;) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ostatnio z małżem wzięło nas na wspominki, oglądaliśmy zdjęcia Marcelka i normalnie łza w oku mi się zakręciła :lol: nawet poczułam zapach Marcyśka takiego maluśkiego :shock: A małż co kilka dni tapetę w kompie zmienia i wstawia zdjęcia moje i Marcelka z przed 3 lat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A tak w ogóle ja się tu roztkliwiam i gadam sama ze sobą :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: halloooooooo Laseczki, gdzie Wy????????? Wracać mi tu zaraz!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Miłego wieczorku pa Kochane :D

#96 mab

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 159 Postów

Napisano 05 marzec 2010 - 09:12

Marcepaneczku!!!

Ja tu roztkliwiam się razem z Tobą!!!! :D :D :D
Też ostatnio przeglądałam fotki syna :mrgreen: z zamierzchłej jego młodości ;):)!

Dziś mam humor dwubiegunowy ;).Jestem wściekła,bo od wczoraj nie mamy wody :evil: :evil: :evil: :evil: i nie wiadomo ile jej nie będzie :evil: :evil: :evil: :evil: ...
i jestem....
szczęśliwa ;) , bo M. wreszcie jedzie do pracy ( w której mieliśmy do czynienia z mobbingiem, więc nie było to takie oczywiste)!!!!
A poza tym wieczorkiem usg 8-) ,na które się cieszę ale i boję , więc norma ;).

Maluchy ostatnio kopią jak szalone (teraz zresztą też ;) ),az się czasem śmieję,ze obdukcję mam 100% ;).

Całuję Was mocno i lecę sprzątać,bo jutro robię swoje urodziny :), w końcu jakoś 30tkę :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: obejść trzeba ;).

buziaki :*:*:*:*:*:*
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#97 pieczareczka

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 267 Postów

Napisano 05 marzec 2010 - 18:36

Hejka Kobietki

Melduje sie że wszystko ok tylko jakas słaba jestem i nie mam na nic siły.

Buziaki dla Was i maluszków ;)
Dołączona grafika
Dołączona grafika[/url]
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#98 jusstini

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 214 Postów

Napisano 05 marzec 2010 - 19:55

mlduje sie
ale humor mam sredni
kolezanka cukrzyczka troche mnie nastraszyla moimi wynikami glukozy
ginka kazala "tylko" diete trzymac
i mam metlik w glowie ale i coraz wiekszy strach

Buziaki dla wszystkich

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#99 marcepanek

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 247 Postów

Napisano 05 marzec 2010 - 20:06

hajoooooooooooooo :D :D :D

Na usg wszystko oki, młody zdrowy jak rybka, wazy 700g :D ale uśmieliśmy się nieźle z ginem :lol: :lol: :lol: :lol: Gin bada, ogląda młodego i w pewnym momencie mówi, nooo, CÓRCIA :o zdrowa jak rybka, rozwija się super :shock: zrobiłam takie gały, że szok :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: na to on patrzy na mnie i pyta się co ja taka zdziwiona :lol: :lol: :lol: :lol: no więc mówię, że dwa razy potwierdził, że synek, nawet mam zdjęcie siusiaka z jajkami :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: Wtedy on na mnie gały wielkie i się śmieje i mówi, że niemożliwe bo on się nie myli :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: No ale zaczął go oglądać i potwierdził, że synek :lol: :lol: :lol: :lol: po prostu młody tak jajeczka ścisnął miedzy nóżkami, że w pewnym ujęciu wyglądał jak laseczka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Gin na koniec powiedział, że jednak dziecka nikt mi nie podmienił i jakby co mam spać spokojnie - na to ja, że no nie wiem, bo może jakieś ufo do mnie zawita i się dopiero wtedy okaże co tam w brzuchu siedzi, no taka głupawka nas złapała, że masakra :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
No ale najważniejsze, że z młodym wszystko dobrze, no i znowu muszę zrobić badanie na cyto i tokso :roll: żeby sprawdzić czy przypadkiem nic się nie zmieniło :roll:

mab napisał:

Całuję Was mocno i lecę sprzątać,bo jutro robię swoje urodziny :), w końcu jakoś 30tkę :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: obejść trzeba ;).

100000000000000 laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat, 100 laaaaaaaaaaaaaaat wszystkiego najlepsiejszego i spełnienia wszyyyystkich marzeń, tych najskrytszych :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

pieczareczka napisał:

Melduje sie że wszystko ok tylko jakas słaba jestem i nie mam na nic siły.

Odpoczywaj Słoneczko!!!!!

jusstini napisał:

kolezanka cukrzyczka troche mnie nastraszyla moimi wynikami glukozy
ginka kazala "tylko" diete trzymac
i mam metlik w glowie ale i coraz wiekszy strach

Słuchaj ginki i nie przejmuj się "dobrymi" radami koleżanki; nie ma jak koleżanki czy dobre ciocie wprowadzają zamieszanie i najczęściej jest tak, że wprowadzają nas w błąd, a my sie przejmujemy zamiast słuchać lekarza!! masz zaufanie do swojej ginki?? Bo jak tak to radze słuchaj jej a nie koleżanek ;) Nie denerwuj się, bo z pewnością jest oki, trzymaj dietę tak jak zaleciła ginka i będzie oki :!:

Miłego wieczorku pappapapa Kochane :D

#100 mab

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 159 Postów

Napisano 06 marzec 2010 - 08:49

Marcepanku!!!!
Dziękuję za życzenia :) !!!
:*:*:*,a przygody płciowe ;) dość emocjonujące ;)!Cieszę się,ze dobrze się skończyło ;) :) !!!

Jusstini!Humoru i spokoju życzę!!!

A Tobie Pieczareczko siły!!!! :)

Na usg wszystko w porządku!Jutro wstawię fotki,chyba,ze dziś znajdę w tym szale przygotowań ;) minutkę! :)
Tymek ciut większy od Nadii ,ale bardzo nie są "rozjechani"a do tego proporcjonalni,więc jest dobrze :) !!!

całuję i milego dnia!!!! :)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych