Skocz do zawartości

Ogłoszenie

Zostań Dziennikarką!

Serdecznie zapraszamy wszystkich z zacięciem dziennikarskim do współredagowania działu "Portal KD" oraz do aktywności w ramach Radia KD.

Jeśli jesteś kreatywna i nie boisz się podejmować nowych wyzwań, chcesz się rozwijać i zdobyć nowe doświadczenia, serdecznie zapraszamy do kontaktu. Możesz nawet poprowadzić własną audycję w radio!

Zainteresowanych prosimy o kontakt z: libuszą.

Dotacje

• Wsparcie Serwisu

Aktualizacje statusu

• libusza- zdjęcie
    libusza

Zaraziłam moją młodszą córę zamiłowaniem do rowerowych ekskursji. Już wystarczy, ze dotknę roweru, a ona łapie za swój zielony kask i jest gotowa do wyruszenia w podróż. A potem jedziemy wiejskimi drogami, po których samochody jeżdżą z rzadka, nie ma tłumów cyklistów, podziwiamy otaczającą przyrodę, upajając się zapachem bzów. Czasami też śpiewamy na szczęście tylko ptaki patrzą z politowaniem...

Wyświetl wszystkie aktualizacje

Nasi Partnerzy

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Polecamy

Zrzuć zbędne kilogramy.
Tylko sprawdzone i skuteczne diety.

Znajdź nas na Facebooku

Co dziś na obiad?

Odpowiedzi do tego tematu: 1365

#1 Guest__*

• Goście

Napisano 19 luty 2010 - 11:07

Tutaj wpisujemy swoje pomysły na dany dzień :) Mnie np. często brakuje inspiracji :roll:

#2 alanka28

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 778 Postów

Napisano 19 luty 2010 - 11:09

No to czekam na dzisiejsze podpowiedzi bo weny brak a ryby nie chce mi się panierować a tym bardziej smażyć! :evil:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 goslawka

Kobieta domowa z pasją !

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 7849 Postów

Napisano 19 luty 2010 - 11:11

no to ja mam dzisiaj zupkę jarzynową ;)
Dołączona grafikaDołączona grafika

#4 Guest__*

• Goście

Napisano 19 luty 2010 - 11:13

Na dobry początek Wam napisze co gotowałam wczoraj.
Jako,że to był dzień z cyklu: kiepsko z kasą, zrobiłam pomidorową na kostce rosołowej z ziemniakami dla odmiany ;)
oraz jajka sadzone na masełku z ziemniakami. Oluś był zachwycony, ja też 8-)

#5 alanka28

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 778 Postów

Napisano 19 luty 2010 - 11:13

Kurde Gosia zupkę jarzynkową to wczoraj dopiero skończyli moi panowie...

A z czym można zrobić makaron? Bo mam smaczek obżreć sie makaronem tylko nie wiem z czym.... :roll: :roll: :roll: :roll:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#6 goslawka

Kobieta domowa z pasją !

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 7849 Postów

Napisano 19 luty 2010 - 11:14

alanko - z serem :P
z sosem :P
z warzywami ;)

#7 Guest__*

• Goście

Napisano 19 luty 2010 - 11:19

Alanka, ja bardzo często kupuję sos 4 sery z brokułami z Knorra (wiem, niezdrowe, ale pyszne :) ), do niego zwykle dodawałam podsmażoną pierś z kurczaka, a ostatnio dodałam szynke podsmażoną i wyszło suuuuper! :D :D :D :D :D :D

U mnie dziś chyba będzie rybka w panierce, bo Oluś uwielbia :) Tzn. dla niego wszystko jest rybka, nawet schabowy :lol: Może frytki do niej usmaże i surówke zrobię z kiszonej kapusty :D

#8 alanka28

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 778 Postów

Napisano 19 luty 2010 - 11:27

No kurde z czym bym nie chciała zrobić to musiałabym do sklepu wypełznąć ..... :?

Evi u mnie też często torebkowe wynalazki królują,mam to gdzieś że niezdrowe,niech sie przyzwyczajają bo w niedługim czasie to bedzie tylko taki obiad albo żaden! :lol: :lol: :lol: :lol:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#9 Guest__*

• Goście

Napisano 19 luty 2010 - 11:41

Dobre podejście :lol:

#10 alanka28

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 778 Postów

Napisano 19 luty 2010 - 11:44

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#11 Megu

HOME MANAGER

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 6153 Postów

Napisano 19 luty 2010 - 12:48

U nas dzis na obiad pizza z brokułami, serem i kukurydzą oraz ogromna ilością cebulki.
Meg i banda :)

Dołączona grafika

Anioły ["]

Niech to się nie kończy.
Niech to wiecznie trwa.
Nasza baśń.

#12 libusza

Szeryf Baba

• Administrators
  • 2900 Postów

Napisano 19 luty 2010 - 12:58

Hello!

U nas dziś krupnik (z wczoraj) i ruskie, a jutro pulpety z sosie koperkowym i pyry :)
Dołączona grafika

Lilypie Third Birthday tickers

Jeśli brakło ci sił lub zbłądziłeś we mgle,Kiedy nocna przeraża cię cisza,

Gdy doskwiera cierpienie i ból, - wezwij mnie,Ja twój glos nawet z dala usłyszę.

#13 Megu

HOME MANAGER

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 6153 Postów

Napisano 19 luty 2010 - 13:03

Ja wlasnie plan na jutro robie i jakos na nic smaka nie mam. dzieci nie pytam, bo Zosieńka zasugeruje pomidorową, Adaś pomidorową, małżyk obojetnie co, a Szymik stołuje się u dziadków od dziś :)

Może pulpeciki w sosie warzywnym z marchewką, albo roladki z pieczarami :roll:

Dołączona grafika

Anioły ["]

Niech to się nie kończy.
Niech to wiecznie trwa.
Nasza baśń.

#14 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 19 luty 2010 - 14:34

U nas dziś naleśniki - z serem, z czekoladą i z marmoladą :) Do wyboru, do koloru
A jutro Piotruś zadysponowal racuchy z jabłkami, albo kuseczki z twarożku :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#15 Guest__*

• Goście

Napisano 19 luty 2010 - 16:00

U mnie zmiana planów. Po drodze na zakupy wymysliłam gulasz z kopytkami, ale w domu sobie uświadomiłam,że nie kupiłam kopytek :roll: A że skarpetki się suszą, bo ciapa, to chyba już nigdzie nie wyjdę i będzie gulasz z kaszą :roll:

#16 Megu

HOME MANAGER

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 6153 Postów

Napisano 19 luty 2010 - 17:51

Evi, sama zrob, toz to chwila.

Dołączona grafika

Anioły ["]

Niech to się nie kończy.
Niech to wiecznie trwa.
Nasza baśń.

#17 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 19 luty 2010 - 18:10

Dziewczyny jeśli moge to wrzuce małą dygresje...

Na głównej stronie forum jest podforum kulinaria.... wiec warto by było taki watek założyć własnie tam... zresztą podejrzewam ze administratorzy i tak go przeniosą...

Są też dobre rady, w co się bawic i inne ciekawe tematy...

Musimy utrzymać porządek na tym forum, by lepiej nam sie na nim pisało :) i takie wątki ezakładac na podforach tematycznych :)
Dołączona grafika

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.

Miłością jest... malowanie różowego olbrzyma bez rąk i z jednym okiem, mającego na sercu wypisane słowa: "Moja mama jest najlepsza".

Miłością jest... czytanie tej samej bajki piąty raz, bez pominięcia najdrobniejszego jej szczegółu.

Miłością jest... ostatni, klejący się cukierek, oblepiony kurzem i sierścią psa, nie zjedzony, trzymany dla mnie w kieszonce.

Miłością jest... zdobywanie nowych umiejętności, które kiedyś przydadzą się nam, abyśmy umieli pomóc tobie w dorastaniu.

Miłością jest... przesłodzona herbata i rozmoczone w niej ciasteczko pozostawione w dniu moich urodzin o 6.30 rano przy naszym łóżku.

Miłością jest.... powiedzieć czasem stanowczo: "Nie", nawet jeśli: "Wszyscy to robią".

Miłością jest... zgoda na twoje odejście, kiedy otwierasz drzwi i wyruszasz w świat; zgoda przeżywana z ciężkim sercem, ale też z modlitwą w mojej duszy i uśmiechem na twarzy.

Miłością jest... umiejętność dzielenia wiary, która jest zapewnieniem, że ty, teraz jeszcze dziecko, potem możesz rozjaśnić naszą przyszłość.

#18 Megu

HOME MANAGER

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 6153 Postów

Napisano 19 luty 2010 - 18:32

Ten watek ma 100% poparcia admina :mrgreen:

Dołączona grafika

Anioły ["]

Niech to się nie kończy.
Niech to wiecznie trwa.
Nasza baśń.

#19 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 19 luty 2010 - 18:43

No to luzik :)

No to u mnie dzisiaj była na obiad piers zkurczaka w sosie pieczarkowo-koperkowym i ziemniaczki :) ale to dla rodzinki

a ja jadłam piers z kurczaka gotowaną z sosem czosnkowym :) wg deity ktorą stosuje hehe:)

Na jutro planuje chinszczyzne dla rodzinki a dla siebie jeszcze nie myslałam :)
a na niedziele udka z kurczaka z warzywami duszone i ziemniaczki i suroweczka jakas...
Dołączona grafika

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.

Miłością jest... malowanie różowego olbrzyma bez rąk i z jednym okiem, mającego na sercu wypisane słowa: "Moja mama jest najlepsza".

Miłością jest... czytanie tej samej bajki piąty raz, bez pominięcia najdrobniejszego jej szczegółu.

Miłością jest... ostatni, klejący się cukierek, oblepiony kurzem i sierścią psa, nie zjedzony, trzymany dla mnie w kieszonce.

Miłością jest... zdobywanie nowych umiejętności, które kiedyś przydadzą się nam, abyśmy umieli pomóc tobie w dorastaniu.

Miłością jest... przesłodzona herbata i rozmoczone w niej ciasteczko pozostawione w dniu moich urodzin o 6.30 rano przy naszym łóżku.

Miłością jest.... powiedzieć czasem stanowczo: "Nie", nawet jeśli: "Wszyscy to robią".

Miłością jest... zgoda na twoje odejście, kiedy otwierasz drzwi i wyruszasz w świat; zgoda przeżywana z ciężkim sercem, ale też z modlitwą w mojej duszy i uśmiechem na twarzy.

Miłością jest... umiejętność dzielenia wiary, która jest zapewnieniem, że ty, teraz jeszcze dziecko, potem możesz rozjaśnić naszą przyszłość.

#20 Megu

HOME MANAGER

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 6153 Postów

Napisano 19 luty 2010 - 18:45

Przepisy to w kuchni najlepiej, żeby się nie zagubiły w tych stronach, ale wolne pogawędki obiadowe to juz tu :mrgreen:
Samo podforum kulinaria pójdzie do Kuchni w swoim czasie.

Dołączona grafika

Anioły ["]

Niech to się nie kończy.
Niech to wiecznie trwa.
Nasza baśń.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych