Skocz do zawartości

Ogłoszenie

Zostań Dziennikarką!

Serdecznie zapraszamy wszystkich z zacięciem dziennikarskim do współredagowania działu "Portal KD" oraz do aktywności w ramach Radia KD.

Jeśli jesteś kreatywna i nie boisz się podejmować nowych wyzwań, chcesz się rozwijać i zdobyć nowe doświadczenia, serdecznie zapraszamy do kontaktu. Możesz nawet poprowadzić własną audycję w radio!

Zainteresowanych prosimy o kontakt z: libuszą.

Dotacje

• Wsparcie Serwisu

Aktualizacje statusu

• libusza- zdjęcie
    libusza

Zaraziłam moją młodszą córę zamiłowaniem do rowerowych ekskursji. Już wystarczy, ze dotknę roweru, a ona łapie za swój zielony kask i jest gotowa do wyruszenia w podróż. A potem jedziemy wiejskimi drogami, po których samochody jeżdżą z rzadka, nie ma tłumów cyklistów, podziwiamy otaczającą przyrodę, upajając się zapachem bzów. Czasami też śpiewamy na szczęście tylko ptaki patrzą z politowaniem...

Wyświetl wszystkie aktualizacje

Nasi Partnerzy

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Polecamy

Zrzuć zbędne kilogramy.
Tylko sprawdzone i skuteczne diety.

Znajdź nas na Facebooku

Śmieszne gadki naszych maluchów

Odpowiedzi do tego tematu: 70

#1 Guest__*

• Goście

Napisano 19 luty 2010 - 11:47

Takich z pewnością nie brakuje :)

Moje dziecko jakiś czas temu zaczepiła starsza pani. czekaliśmy akurat na tramwaj, więc chwilke z nim pogadała. Wypytała czy chodzi do przedszkola itp. Po czym spytała czy chciałby miec siostrzyczke albo braciszka. No to Olus powiedział, że by chciał. A na to babcia: to musisz sobie chyba kupić. A Oluś: kupić to ja sobie moge śmieciarę :lol: (obiecaną chwile wcześniej przez tatusia).

#2 basiula27op

Użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 15 Postów

Napisano 20 luty 2010 - 08:09

u nas Madzia wiek prawie 4 lata

sapcerujemy sie i na skrzyzowaniu doszlo do malego wypadaku Madzia stoi i nagle powiada "no o maly głos"nikomunic sienie stalo :lol:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 23 luty 2010 - 20:54

Dzisiejsza:
Piotruś, tatuś cię ukąpie i pójdziesz spać
Ale ja nie chcę, tata drapie, a Ty jesteś taka mięciutka i pachąca - i patrzy na mnie oczami kota ze Shreka :lol: :lol: :lol:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#4 Guest__*

• Goście

Napisano 24 luty 2010 - 13:00

W poniedziałek moja córcia (rok i 10 miesięcy) słyszała jak starszy brat mówił wierszyk o ślimaku. Chyba jej się spodobał bo za jakiś czas zaczęła sama coś pod noskiem kombinwać. Najpierw było " pokaś jogi, pokaś jogi". A za chwilę "tata pokaś jogi" aż się ze śmiechu poryczeliśmy. :lol:

#5 Dominika

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 316 Postów

Napisano 24 luty 2010 - 16:11

Tydzien temu Artur wykorzystując moment karmienia- cyckowego Adasia ,poleciał po schowany przez siebie wczesniej Alantan(mama nie zauwazyła ze nagle zniknał z przewijaka) i wysmarował sciane w sypialni.Mamusia wkurzona jak to zobaczyła pyta Arturka:
-Arturek jak mogłes cos takiego zrobic?to straszne!jestem bardzo zła!!!
-Mamo daj pokój (spokój)-machajac olewajaco raczka

Sytuacja z wczoraj
Wracamy od znajomych Autobusem.Artur stoi w miejscu dla wozkow trzymajac sie wozka Adasia i tatusia.PANI siedzaca za nim zaczyna kasłac dosyc głosno, na co Artur zareagował-dosc głosno -krzyczac na pol autobusu-NA ZDLOWIE PANU! :lol:

Kiedys tatus podczas przewijania Artura mowił do mnie o smierdzacych posputych jajkach(chodziło o jakis zapach-smrodek).
Przyjecie urodzinowe kuzynki Arturka.Wszyscy siedza przy stole.Przybiega zakupkany Arturek (w pampku) i woła do taty:
-tata,tata!-tatus zagadany 8-)
-Tata ,taaataaaaaaa!!!!!-powtarza wołanie ciagnac za rekaw
-co syneczku?
-Tata -smieldza mi popsute jajka :lol:
Nasz Adaś- mocno wyczekiwany:
Dołączona grafikaDołączona grafika

Arturek nasz kochany

Dołączona grafika

#6 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 26 luty 2010 - 15:25

Dominika napisał:

-Tata -smieldza mi popsute jajka :lol:

Domi, kapitalne!!!!!
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#7 Guest__*

• Goście

Napisano 27 luty 2010 - 11:04

Wczoraj niedługo po obiedzie dziecko prosi mnie o kanapkę, ale czymś się zajęłam i zapomniałam. Po chwili Olus woła: no zrobisz mi ta kanapkę, kobieto? :o :lol:

#8 Guest__*

• Goście

Napisano 28 luty 2010 - 14:46

dzisiejsze:

Zapinam młodego w foteliku samochodowym jedną ręka, bo gadałam przez telefon. Syn się zniecierpliwił i do mnie z tekstem: zapinaj mnie szybciej i my z tata jedziemy, a ty idź sobie na autobus :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: zasłyszane od tatusia :x

#9 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 02 maj 2010 - 20:32

Dzisiejsza świeżynka:
Uroczysta suma, chrzciny mojej siostrzenicy Ewuni. Msza trwa w najlepsze, Ewcia płacze, organy, ksiądz, ludzie i ogólne tło dzwiękowe. W pewnej chwili wszystko ucichło, a po kościele niesie się głosik Piotrusia: Mamusia, Kasia jest cicho a Ewunia ciągle się drze.......... Mina siedzących obok obu babć - bezcenna :lol: :lol: :lol:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#10 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 02 październik 2011 - 09:27

Fajny Pitu, fajna mama
fajna Madzia i ja siama

Gupi Pitu gupia mama
gupia Madzia i ja siama

tekst polski - Kasia Wilk :)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#11 Mirtucha

Stały Bywalec

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 5280 Postów

Napisano 02 październik 2011 - 10:54

Wracałam kiedyś z dziećmi w lecie wieczorem do domu,Barciej w wózku ,Zu na nogach ,idziemy ,gadamy, nagle na horyzoncie przed sklepem rysuje się grono chłopów około 20 ,taki łebków,drechów,stoją,palą,piją i gadają ,przechodzimy koło nich na co Zu na całe gardło: MAMO czego oni tak stoją i się ZAMULAJĄ??
na szczęście w plomby nam nikt nie strzelił :)
Dla kogoś to tylko dzieci a dla mnie są całym światem

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Aniołkom[*]

#12 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 03 październik 2011 - 19:34

O kurde, ale Cię córcia załatwiła....
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#13 aniula05

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 517 Postów

Napisano 17 październik 2011 - 11:38

niezłe te nasze maluchy co nie?

dzis rano Marcel wstał przed 7 i mówie do niego chodź jeszcze do mnie sie przytul
on odpowiada nie
no chodź do mamy , będe płakac
a on mi na to " beksa lala beksa lala"
(*) 06.04.2006
(*) 20.10.2007
Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#14 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 17 październik 2011 - 12:04

Amela pare dni temu bawiła sie z Miłoszem w puk puk . Pukała w drzwi, a Miłosz mówił; Kto tam? na co Amela ,to ja hipopotam,a Miłosz; jaki hipiopotam, na co Amela odpowiedziała ;a co czekałeś na konia??
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#15 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 17 październik 2011 - 12:54

Z tekstów Asi...

Pare dni temu, przywiozłam reszte moich rzeczy od rodziców.. papierzyska, ksiazki (rodzice remont robili, nowe meble i nie mieli juz gdzie tych rzeczy mych przechowac)
Wzielam sie wiec za porzadki w kuchni, powywalałam i pooddawałam rzeczy ktorych nie uzywam, zrobiłam miejsca troche, ale przed noca sie nie wyrobiłąm a i z chorobą "pracowałam" wiec reszte porzadkó zostawiłąm na rano :)

Rano robie sniadanie Asi, a Asia mowi do mnie
"MAMo... a dlaczego ty masz w kuchni taki syff, jak u Garfilda w śmietniku??"

wymiękłam...
Dołączona grafika

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.

Miłością jest... malowanie różowego olbrzyma bez rąk i z jednym okiem, mającego na sercu wypisane słowa: "Moja mama jest najlepsza".

Miłością jest... czytanie tej samej bajki piąty raz, bez pominięcia najdrobniejszego jej szczegółu.

Miłością jest... ostatni, klejący się cukierek, oblepiony kurzem i sierścią psa, nie zjedzony, trzymany dla mnie w kieszonce.

Miłością jest... zdobywanie nowych umiejętności, które kiedyś przydadzą się nam, abyśmy umieli pomóc tobie w dorastaniu.

Miłością jest... przesłodzona herbata i rozmoczone w niej ciasteczko pozostawione w dniu moich urodzin o 6.30 rano przy naszym łóżku.

Miłością jest.... powiedzieć czasem stanowczo: "Nie", nawet jeśli: "Wszyscy to robią".

Miłością jest... zgoda na twoje odejście, kiedy otwierasz drzwi i wyruszasz w świat; zgoda przeżywana z ciężkim sercem, ale też z modlitwą w mojej duszy i uśmiechem na twarzy.

Miłością jest... umiejętność dzielenia wiary, która jest zapewnieniem, że ty, teraz jeszcze dziecko, potem możesz rozjaśnić naszą przyszłość.

#16 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 17 październik 2011 - 19:08

Dziewczyny, brawo dla Młodzieży :)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#17 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14412 Postów

Napisano 03 listopad 2011 - 13:04

o kurcze, ale macie :mrgreen:

Tytuł mego posta winien brzmieć SIŁA REKLAMY

siedzę ja sobie przedwczoraj, gadam z siostrą przez telefon - mam słuchawki, bo mi Cezariusz w szpitalu tefalon sokiem zalał i przez słuchawki lepiej słyszę. No i siostra snuje opowieść jakąś, przez co mam jeno wizję bez fonii jeśli idzie o me dzieci. Jej slucham, na nich patrzę, łażą i klaszczą, jakby bociany udawali, tak ręce mają wyciągnięte przed siebie i klap! O co chodzi, myślę, wyjmuję słuchawkę z ucha i pytam - cóż czynicie...? Wszak wszystkie trzy tak łaziły. na co słyszę - Mamusiu! plubujemy wyczalować sobie lodówkę z mleczną kanapką i nam nie wychodzi, ty splubuj!!!. ja w ryk, siostra się usmarkała, albo odwrotnie, no ale kłapię łapami jak sonki i nic!!! Mówię - przykro mi, chłopaki, ja też nie umiem. zawód na twarzach trzech, po chwili rozbłyska światelko nadziei - jak w Pomysłowym Dobromirze - idziemy do tatusia, może on potlafi!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: I w rzędzie wg wzrostu udali się do kuchni molestowac ojca, który lekko zbaraniał po wysłuchaniu tego, co ma zrobić. Klepnął. Nie wyszło, cholibka :mrgreen:

czysta rozkosz, co? :mrgreen:
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3
(...)ludzie zapomnieli całkiem
O czym są, przy których zawsze mrużą oczy,
jakie te, do których serce chce wyskoczyć,
o czym są, przy których się przygryza wargi,
Jeden za królestwo pocałunków całe (...)

Aniołeczkom (*)

#18 aniula05

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 517 Postów

Napisano 03 listopad 2011 - 13:35

niezłe asy masz hehehe
uśmiałam się

u nas ostatnio Remi gdzieś usłyszał coś o seksie i ten temat na okrągło
i pewnego dnia rozmawia sobie o czymś z tata , aaa o bajkach

A: Remi a ogladałes kiedyś Robin Hooda?
Remik: nie ale czytałem książkę
A: a o czym to było, co robił Robin Hood?
R : (po chwili namysłu ) on chciał mmiec seks z księzniczką
A ( lekko zaszokowany) ale ty jeszcze nie wiesz co to seks to czemu tak mówisz?
R: wiem co to jest seks, to takie całowanie znienacka :roll: :roll: :roll: :shok: :shok: :shok:
(*) 06.04.2006
(*) 20.10.2007
Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#19 asias

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 1015 Postów

Napisano 03 listopad 2011 - 14:05

Hehe świetne teksty

Dominika któregoś dnia mówi do mnie: mamo urodź mi jutro dzisiusia. Ja jej mówię że tak się nie da, tłumaczę ze dzidziuś w brzuszku długo rośnie itp. A ona mi na to: a skąd się dzidzius bierze w brzuszku, wskakuje? To ja juz nie wiem co powiedzieć i mówię że jak sie spotka jajeczko z plemniczkiem to potem rosnie z tego dziecko. A Dominika na to: jak pierniczek z czym się spotka?

Któregoś dnia szukam Kuby klapków basenowych, a że miał w ten dzień basen to mówię że chyba zgubił klapki. On mnie zapewnia ze nie. Zapomniałam o tych klapkach, po jakimś czasie Kuba wchodzi do pokoju, a tam klapki pod grzejnikiem leżą. Moje dziecko na to: mama chwilowo oślepła. I poszedł dalej
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#20 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 03 listopad 2011 - 14:20

Z dzisiaj Amelka rozmawia z dziadkiem. Dziadek - Amelka kochasz Miłosza ? Amelka- kocham ,a mame kochasz? pyta dziadek ?,kocham, odpowiada Amelka, a dziadka kochasz? na co Amelka ;NIE!!! Oboje z ojcem ryknęliśmy śmiechem
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych