Skocz do zawartości

Ogłoszenie

Zostań Dziennikarką!

Serdecznie zapraszamy wszystkich z zacięciem dziennikarskim do współredagowania działu "Portal KD" oraz do aktywności w ramach Radia KD.

Jeśli jesteś kreatywna i nie boisz się podejmować nowych wyzwań, chcesz się rozwijać i zdobyć nowe doświadczenia, serdecznie zapraszamy do kontaktu. Możesz nawet poprowadzić własną audycję w radio!

Zainteresowanych prosimy o kontakt z: libuszą.

Dotacje

• Wsparcie Serwisu

Aktualizacje statusu

• libusza- zdjęcie
    libusza

Zaraziłam moją młodszą córę zamiłowaniem do rowerowych ekskursji. Już wystarczy, ze dotknę roweru, a ona łapie za swój zielony kask i jest gotowa do wyruszenia w podróż. A potem jedziemy wiejskimi drogami, po których samochody jeżdżą z rzadka, nie ma tłumów cyklistów, podziwiamy otaczającą przyrodę, upajając się zapachem bzów. Czasami też śpiewamy na szczęście tylko ptaki patrzą z politowaniem...

Wyświetl wszystkie aktualizacje

Nasi Partnerzy

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Polecamy

Zrzuć zbędne kilogramy.
Tylko sprawdzone i skuteczne diety.

Znajdź nas na Facebooku

Przesyłajcie swoje nagrania

Odpowiedzi do tego tematu: 3

#1 libusza

Szeryf Baba

• Administrators
  • 2900 Postów

Napisano 04 czerwiec 2011 - 07:56

Dziewczyny, jeśli chcecie aby Wasze pociechy wystąpiły w naszym radio, nagrywajcie na telefon (z opcją dyktafonu) lub bezpośrednio na komputer wierszyki w ich wykonaniu, bajki jakie opowiadają i przesyłajcie do mnie. Wszystkie nagrania, których jakość będzie w miarę dobra (bez szumów itepe) puścimy w radio!
Dołączona grafika

Lilypie Third Birthday tickers

Jeśli brakło ci sił lub zbłądziłeś we mgle,Kiedy nocna przeraża cię cisza,

Gdy doskwiera cierpienie i ból, - wezwij mnie,Ja twój glos nawet z dala usłyszę.

#2 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14412 Postów

Napisano 06 czerwiec 2011 - 07:06

Się zrobi...!!!! :mrgreen:
Dołączona grafikaDołączona grafika
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3
(...)ludzie zapomnieli całkiem
O czym są, przy których zawsze mrużą oczy,
jakie te, do których serce chce wyskoczyć,
o czym są, przy których się przygryza wargi,
Jeden za królestwo pocałunków całe (...)

Aniołeczkom (*)

#3 libusza

Szeryf Baba

• Administrators
  • 2900 Postów

Napisano 06 czerwiec 2011 - 10:14

W takim razie czekam :)
Dołączona grafika

Gdy doskwiera cierpienie i ból, - wezwij mnie,Ja twój glos nawet z dala usłyszę.

#4 libusza

Szeryf Baba

• Administrators
  • 2900 Postów

Napisano 09 czerwiec 2011 - 20:39

KOchane natchniona przez Was mam kolejny pomysł, o tyle dobry, że szybszy do zrealizowania, bez pozwoleń i innych papierów, które w tej chwili blokują możliwość zdania pełnometrażowej audycji. A mianowicie, jeśli macie ochotę, możecie nagrać bajki wymyślone przez siebie i przesłać je do mnie. Ja będę te bajki puszczać w radio, a jak już zgromadzę ich kilka to nagramy wszystkie na płycie i wyślę każdej z Was na pamiątkę i do posłuchania. Płyta będzie w formacie umożliwiającym odtwarzanie tak w kompie jak i w czytnikach kompaktow, dzięki temu jadąc w dłuższą podróż z dzieciakami puszczacie w aucie takie nagrania bajek cioteczek z forum i droga mija w okamgnieniu a dzieci spokojnie siedzą. Raz, ze fajna pamiątka dwa całkiem użyteczna. Proszę nie wstydźcie się bo nie ma czego-same widzicie jak ja czytałam tę bajkę, bez dykcji ze słabą wymową, ale nie o to chodzi, chodzi o zabawę.

Jak mozna nagrać bajkę, ano jeśli dysponujecie laptopem to otwieracie program np tako darmowy

http://www.dobreprog...dows,11826.html

i nagrywacie siedząc obok. Przeważnie nie potrzeba żadnych specjalistycznych mikrofonów ani nic, ja tak właśnie nagrywałam to co słuchałyście. Zawsze możecie nagrac kilka słow na początek i przesłać mi -np p[ozdrowienia, życzenia dla dzieci-ja zobacze jaka jest tego jakość, wszak laptop laptopowi nie równy. Jak będzie w miare ok-to daje Wam znać, ze sie nadaje i wtedy do dzieła!
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych