Skocz do zawartości

Ogłoszenie

Zostań Dziennikarką!

Serdecznie zapraszamy wszystkich z zacięciem dziennikarskim do współredagowania działu "Portal KD" oraz do aktywności w ramach Radia KD.

Jeśli jesteś kreatywna i nie boisz się podejmować nowych wyzwań, chcesz się rozwijać i zdobyć nowe doświadczenia, serdecznie zapraszamy do kontaktu. Możesz nawet poprowadzić własną audycję w radio!

Zainteresowanych prosimy o kontakt z: libuszą.

Dotacje

• Wsparcie Serwisu

Aktualizacje statusu

• libusza- zdjęcie
    libusza

Zaraziłam moją młodszą córę zamiłowaniem do rowerowych ekskursji. Już wystarczy, ze dotknę roweru, a ona łapie za swój zielony kask i jest gotowa do wyruszenia w podróż. A potem jedziemy wiejskimi drogami, po których samochody jeżdżą z rzadka, nie ma tłumów cyklistów, podziwiamy otaczającą przyrodę, upajając się zapachem bzów. Czasami też śpiewamy na szczęście tylko ptaki patrzą z politowaniem...

Wyświetl wszystkie aktualizacje

Nasi Partnerzy

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Polecamy

Zrzuć zbędne kilogramy.
Tylko sprawdzone i skuteczne diety.

Znajdź nas na Facebooku

Jak słuchać naszego Radia?

radio

• Nie możesz odpowiedzieć
Odpowiedzi do tego tematu: 18

#1 libusza

Szeryf Baba

• Administrators
  • 2900 Postów

Napisano 14 wrzesień 2011 - 20:45

Aby cieszyć się naszym radiem nie potrzebujesz żadnych specjalnych programów, na ogół wystarczy to co już masz na swoim komputerze. W nagłówku serwisu znajdziesz cztery ikonki. Krótki ich opis:

Dołączona grafika

Kliknięcie na tę ikonkę powoduje uruchomienie w osobnym okienku playera Flash. Aktualnie pracujemy nad własnym playerem ponieważ ten który widzisz ma problem z poprawnym odtwarzaniem strumienia np. pod przeglądarką Safari. Powinien bez problemu działać pod FireFox'em, IE czy Chrome.

Dołączona grafika

Gdy klikniesz na powyższą ikonkę a masz na komputerze zainstalowany popularny i darmowy odtwarzacz WinAmp (możesz go pobrać ze strony: http://www.winamp.com/) uruchomi się on automatycznie i rozpocznie się odtwarzanie aktualnie nadawanej audycji. Jeśli nie masz tego programu kliknięcie w te ikonkę spowoduje wywołanie komunikatu z pytaniem czy chcesz zapisać plik na dysku. Możesz zapisać ten plik i spróbować otworzyć go bezpośrednio ze swojego komputera, jeśli np. masz zainstalowany program iTunes (http://www.apple.com...tunes/download/) zostanie on uruchomiony i rozpocznie się odtwarzanie audycji.

Jeśli nie masz żadnego z wymienionych powyżej programów lub innego który odtworzy audycję, nic nie szkodzi. Przy założeniu że korzystasz z systemu Windows możesz kliknąć na ikonkę:

Dołączona grafika

Spowoduje to automatyczne uruchomienie audycji w odtwarzaczu Windows Media Player lub pobranie pliku, po którego uruchomieniu odtwarzacz Windows zagra dźwiekami naszego Radia :)

Z kolei jeśli chcesz słuchać radia w programie QuickTime kliknij w ostatnią ikonkę:

Dołączona grafika

Radia możesz także słuchać w swoim smartfonie, np. jeśli masz telefon z systemem Android wystarczy że zainstalujesz dowolny program do odtwarzania stacji radiowych ShoutCast, np: http://daa.pl/brc
Jesli masz iPhone'a, to również znajdziesz w AppleStore rozmaite programy do odtwarzania strumienia ShoutCast.
Dzieki temu nasze radio możesz zabrać ze sobą wszędzie :)
Przed wykorzystaniem radia w smartfonie upewnij się jakie ponosisz koszty u swojego operatora za połączenia z internetem, żeby uniknąć niemiłej niespodzianki gdy listonosz przyniesie rachunek :)

W razie trudności zawsze możesz do nas napisać. Życzymy samych dobrych wrażeń podczas słuchania naszego Radia KD!
Dołączona grafika

Lilypie Third Birthday tickers

Jeśli brakło ci sił lub zbłądziłeś we mgle,Kiedy nocna przeraża cię cisza,

Gdy doskwiera cierpienie i ból, - wezwij mnie,Ja twój glos nawet z dala usłyszę.

#2 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 14 wrzesień 2011 - 20:59

No to teraz jak mi się znów coś tam poprzestawia to mam już ściąge .Najważniejsze że już radyjko działa :yahoo: :yahoo: :yahoo: Dzięki za pomoc Monika
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#3 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14413 Postów

Napisano 15 wrzesień 2011 - 12:30

jak jestem na stronie głównej, właczam radio - idzie. Ale jak wchodzę na jakis wątek to radio milknie i muszę od nowa. Czy tylko ja tak mam?
Dołączona grafikaDołączona grafika
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3
(...)ludzie zapomnieli całkiem
O czym są, przy których zawsze mrużą oczy,
jakie te, do których serce chce wyskoczyć,
o czym są, przy których się przygryza wargi,
Jeden za królestwo pocałunków całe (...)

Aniołeczkom (*)

#4 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 15 wrzesień 2011 - 12:38

Moje chodzi gdziekolwiek wejde nawet na nk czy facebooka
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#5 libusza

Szeryf Baba

• Administrators
  • 2900 Postów

Napisano 15 wrzesień 2011 - 12:54

Iza to ciekawe nie spotkałam się z tym, jakiej przeglądarki używasz?
Dołączona grafika

Gdy doskwiera cierpienie i ból, - wezwij mnie,Ja twój glos nawet z dala usłyszę.

#6 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14413 Postów

Napisano 15 wrzesień 2011 - 14:08

Mozilli.

Anetka, jak otwieram nowe okno to ok, działa, ale zeby mi radio grało caly czas, to muszę mieć dwa okna otwarte z KD - z jednego mi gra nuta, a na drugim latam po forum.

Dziwadlo, nie...?
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3

Aniołeczkom (*)

#7 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 15 wrzesień 2011 - 14:30

nooo, mi gra nawet jak wyjde do putpitu
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#8 libusza

Szeryf Baba

• Administrators
  • 2900 Postów

Napisano 15 wrzesień 2011 - 17:55

Dobra to jeszcze powiedz którego programu używasz z wyżej opisanych do słuchania?
Dołączona grafika

#9 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14413 Postów

Napisano 15 wrzesień 2011 - 19:41

tego środkowego.

Anetka, nie rozumiemy się :p jak wyłazę na fejsbuka, nk, pulpit czy inne badziewie, to tez mi gra, ale jak poruszam się po wątkach na forum czyli przechodzę ze strony głównej na kwietniówki na przykład (a będąc na glównej uruchomiłam radio), to mi sie wyłącza i na kwietniówkach wlaczać muszę od nowa. jak mi gra na kwietniówkach i przechodzę na kulinaria, to w momencie zmiany wątku wyłacza mi się i na kulinariach muszę właczać od nowa :p
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3

Aniołeczkom (*)

#10 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 15 wrzesień 2011 - 19:55

Mysle że jednak sie rozumiemy :p Izuś bo mi wszędzie chodzi po wątkach jak sie poruszam też ,ja nie wyłączałam go długo poruszam sie po wszystich wątkach a radyjko gra w najlepsze :yahoo:
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#11 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 07:53

Izys ja tak mam z chatem ale na radio jeszcze nie sprawdzałam...
Dołączona grafika

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.

Miłością jest... malowanie różowego olbrzyma bez rąk i z jednym okiem, mającego na sercu wypisane słowa: "Moja mama jest najlepsza".

Miłością jest... czytanie tej samej bajki piąty raz, bez pominięcia najdrobniejszego jej szczegółu.

Miłością jest... ostatni, klejący się cukierek, oblepiony kurzem i sierścią psa, nie zjedzony, trzymany dla mnie w kieszonce.

Miłością jest... zdobywanie nowych umiejętności, które kiedyś przydadzą się nam, abyśmy umieli pomóc tobie w dorastaniu.

Miłością jest... przesłodzona herbata i rozmoczone w niej ciasteczko pozostawione w dniu moich urodzin o 6.30 rano przy naszym łóżku.

Miłością jest.... powiedzieć czasem stanowczo: "Nie", nawet jeśli: "Wszyscy to robią".

Miłością jest... zgoda na twoje odejście, kiedy otwierasz drzwi i wyruszasz w świat; zgoda przeżywana z ciężkim sercem, ale też z modlitwą w mojej duszy i uśmiechem na twarzy.

Miłością jest... umiejętność dzielenia wiary, która jest zapewnieniem, że ty, teraz jeszcze dziecko, potem możesz rozjaśnić naszą przyszłość.

#12 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14413 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 14:41

co do czata to nie wiem, bo siedziałam na czacie to nie latałam po forumie, ale radio sprawdz, moze nie tylko ja mam takie cudo :mrgreen:
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3

Aniołeczkom (*)

#13 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 14:57

u mnie działa radio normalnie :) łaze po stronach i nic sie nie blokuje:)
Dołączona grafika

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.

Miłością jest... malowanie różowego olbrzyma bez rąk i z jednym okiem, mającego na sercu wypisane słowa: "Moja mama jest najlepsza".

Miłością jest... czytanie tej samej bajki piąty raz, bez pominięcia najdrobniejszego jej szczegółu.

Miłością jest... ostatni, klejący się cukierek, oblepiony kurzem i sierścią psa, nie zjedzony, trzymany dla mnie w kieszonce.

Miłością jest... zdobywanie nowych umiejętności, które kiedyś przydadzą się nam, abyśmy umieli pomóc tobie w dorastaniu.

Miłością jest... przesłodzona herbata i rozmoczone w niej ciasteczko pozostawione w dniu moich urodzin o 6.30 rano przy naszym łóżku.

Miłością jest.... powiedzieć czasem stanowczo: "Nie", nawet jeśli: "Wszyscy to robią".

Miłością jest... zgoda na twoje odejście, kiedy otwierasz drzwi i wyruszasz w świat; zgoda przeżywana z ciężkim sercem, ale też z modlitwą w mojej duszy i uśmiechem na twarzy.

Miłością jest... umiejętność dzielenia wiary, która jest zapewnieniem, że ty, teraz jeszcze dziecko, potem możesz rozjaśnić naszą przyszłość.

#14 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 15:00

Mnie radio działa na działach :mrgreen:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#15 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 15:01

U mnie jest tak samo chodze po stronach i działa normalnie.
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#16 admin

Administrator

• Administrators
  • 799 Postów

Napisano 18 wrzesień 2011 - 19:26

Wyświetl postUżytkownik izys dnia 15 wrzesień 2011 - 12:30 napisał

jak jestem na stronie głównej, właczam radio - idzie. Ale jak wchodzę na jakis wątek to radio milknie i muszę od nowa. Czy tylko ja tak mam?

W która ikonkę klikasz? W QuickTime?
Spróbuj uruchmić radio np. korzystając z jakiegos programiku np. z darmowego WinAmp'a: http://www.winamp.com/media-player/pl po instalacji klikasz na pierwszą ikonkę radia i powinno to od razu odpalić WinAmp'a który będzie odtwarzał radio w tle.

#17 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14413 Postów

Napisano 18 wrzesień 2011 - 20:36

dzięki, jutro spróbuję!
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3

Aniołeczkom (*)

#18 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14413 Postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 07:27

DZIAŁA!!!!!!!!!!!!!! dziękuję!!!!! :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3

Aniołeczkom (*)

#19 libusza

Szeryf Baba

• Administrators
  • 2900 Postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 08:37

To się cieszymy :)!
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych