Skocz do zawartości

Ogłoszenie

Zostań Dziennikarką!

Serdecznie zapraszamy wszystkich z zacięciem dziennikarskim do współredagowania działu "Portal KD" oraz do aktywności w ramach Radia KD.

Jeśli jesteś kreatywna i nie boisz się podejmować nowych wyzwań, chcesz się rozwijać i zdobyć nowe doświadczenia, serdecznie zapraszamy do kontaktu. Możesz nawet poprowadzić własną audycję w radio!

Zainteresowanych prosimy o kontakt z: libuszą.

Dotacje

• Wsparcie Serwisu

Aktualizacje statusu

• libusza- zdjęcie
    libusza

Zaraziłam moją młodszą córę zamiłowaniem do rowerowych ekskursji. Już wystarczy, ze dotknę roweru, a ona łapie za swój zielony kask i jest gotowa do wyruszenia w podróż. A potem jedziemy wiejskimi drogami, po których samochody jeżdżą z rzadka, nie ma tłumów cyklistów, podziwiamy otaczającą przyrodę, upajając się zapachem bzów. Czasami też śpiewamy na szczęście tylko ptaki patrzą z politowaniem...

Wyświetl wszystkie aktualizacje

Nasi Partnerzy

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Polecamy

Zrzuć zbędne kilogramy.
Tylko sprawdzone i skuteczne diety.

Znajdź nas na Facebooku

Nowy pomysł pani minister Hall.

pierwsza klasa sześciolatki obowiązek szkolny

Odpowiedzi do tego tematu: 115

#1 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 10:18

Dziewczyny, zobaczcie.

http://fakty.interia...ow,1695723,5458

Przeczytałam i nie ukrywam, że mi ciśnienie skoczyło. Teraz???????? Dobrze, że nie w maju przyszłego roku!

Kolejna ciekawostka

http://fakty.interia.pl/raport/szesciolatki_do_szkoly/news/hall-szkoly-maja-kaciki-zabaw-dla-szesciolatkow,1687663,5458
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#2 goslawka

Kobieta domowa z pasją !

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 7850 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 10:29

No własnie miałam wkleić to samo !!!!!!!!

No ale co, z jej nowego pomysły dzieci urodzone od stycznia do sierpnia 2006 roku i tak mają iść obowiązkowo, a te z wrzesnia - grudnia już rodzice mają wybór .... Też mi rozwiązanie :/
Dołączona grafikaDołączona grafika

#3 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 10:57

Gosia, dla nas byłaby różnica o tyle, ile dzieci tych "młodszych" odeszłoby z przyszłorocznych pierwszych klas.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#4 asias

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 1015 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 11:48

Jak widzę ta kobietę to nóż w kieszeni mi się otwiera. Co za durna baba. A co z dziećmi urodzonymi we wrzesniu które teraz chodza do zerówki? Drugi rok mają potem chodzić?
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#5 goslawka

Kobieta domowa z pasją !

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 7850 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 12:53

No nie, możesz sobie wybrać - czy poślesz do 1 klasy czy zostawisz w zerówce.

#6 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14413 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 13:25

Jezu, ten Tusk jest (*&^*&^&%$^#$%^, skoro trzyma tę łysą kretynkę na takim stanowisku, wiekszość społeczenstwa się buntuje, a oni swoje, zawsze, kurde lepiej wiedzą. Opada mi wszystko.
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3
(...)ludzie zapomnieli całkiem
O czym są, przy których zawsze mrużą oczy,
jakie te, do których serce chce wyskoczyć,
o czym są, przy których się przygryza wargi,
Jeden za królestwo pocałunków całe (...)

Aniołeczkom (*)

#7 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14413 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 13:36

Wyświetl postUżytkownik asias dnia 16 wrzesień 2011 - 11:48 napisał

Jak widzę ta kobietę to nóż w kieszeni mi się otwiera. Co za durna baba. A co z dziećmi urodzonymi we wrzesniu które teraz chodza do zerówki? Drugi rok mają potem chodzić?

Asiu, jezeli zdecydujesz, żeby Dominika szła do szkoły jako 7- latek to tak, będzie drugi rok w zerówce.
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3

Aniołeczkom (*)

#8 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 13:41

Dziewczyny.. niestety wszytsko to "kiełbasa wyborcza"

I Tusk i NApieralski i Kaczyński bedą nam cuda na kiju sprzedawac i obiecywac co tylko chcemy...

A tak od siebie mam prośbę bardzo wielką...

NIE GADAJMY O POLITYCE, bo kazda z nas ma różne przekonania, każda na inną partię głosować będzie i lepiej by nie było żadnych waśni i sporow między nami z powodu polityki.
Dołączona grafika

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.

Miłością jest... malowanie różowego olbrzyma bez rąk i z jednym okiem, mającego na sercu wypisane słowa: "Moja mama jest najlepsza".

Miłością jest... czytanie tej samej bajki piąty raz, bez pominięcia najdrobniejszego jej szczegółu.

Miłością jest... ostatni, klejący się cukierek, oblepiony kurzem i sierścią psa, nie zjedzony, trzymany dla mnie w kieszonce.

Miłością jest... zdobywanie nowych umiejętności, które kiedyś przydadzą się nam, abyśmy umieli pomóc tobie w dorastaniu.

Miłością jest... przesłodzona herbata i rozmoczone w niej ciasteczko pozostawione w dniu moich urodzin o 6.30 rano przy naszym łóżku.

Miłością jest.... powiedzieć czasem stanowczo: "Nie", nawet jeśli: "Wszyscy to robią".

Miłością jest... zgoda na twoje odejście, kiedy otwierasz drzwi i wyruszasz w świat; zgoda przeżywana z ciężkim sercem, ale też z modlitwą w mojej duszy i uśmiechem na twarzy.

Miłością jest... umiejętność dzielenia wiary, która jest zapewnieniem, że ty, teraz jeszcze dziecko, potem możesz rozjaśnić naszą przyszłość.

#9 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14413 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 13:49

Mysia, pani hall (specjalnie małą literą) dla mnie jest niepowiemczym i nie ma róznicy z jakiego ugrupowania, bo robi rzywdę moim dzieciom. Zwisa mi z jakiej jest partii i zeby nawet była ze wspieranej przeze mnie prawicy to i tak napisalabym o niej to samo. I nie zamierzam swego zdania ukrywać. Podejrzewam, ze te osoby, które mają lewicowe na przykład poglady o tej pani mówią dokmładnie tak samo. A premier, który trzyma i popiera popaprany pomysł tej (*&^*&^)*&)(__^%%^$#$#@ mimo zdecydowanych sprzeciwów większosci społeczeństwa - jest niewiemco. I tez nie jest ważne z jakiego ugrupowania, bo ja nie oceniam jego poglądów tylko dokładnie tej konkretnej sprawy.

a tym bardziej, że mam dziecko z 2006 roku właśnie, nie tylko ja zresztą i tym bardziej dla mnie przerażająca to sytuacja jest.
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3

Aniołeczkom (*)

#10 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 14:31

A ja uważam, ze powinno się powiedziec, ze ustawa jest do "dupy" tak jak niejedna za rożnych rządow podpisywana...

A zy Pani Hall, czy Pan Tusk, czy inny człek jest tylko człekiem, tak jak my omylnym, popelniajacym błędy i tak jak mi, frani, Ani czy Czesiowi nalezy sie jej szacunek :)

Tez mi się nie podoba ta ustawa bo tak samo uderza w moje dziecko, ale nie bede nikogo od kretynow czy innych badziewi wyzywac.... mozna napisac, zę ktoś coś źle zrobił czy nawet, zę ktos cos "spieprzył" mozna użyc i brzydszego słowa(jeśli kto ma ochote) ale uważam, że nie należy nikogo wyzywac.

Dlatego też prosiłam by temat polityki zostawic w spokoju, bo sie tu pozremy zamiast jako matki sie nawzajem spierać...
Dołączona grafika

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.

Miłością jest... malowanie różowego olbrzyma bez rąk i z jednym okiem, mającego na sercu wypisane słowa: "Moja mama jest najlepsza".

Miłością jest... czytanie tej samej bajki piąty raz, bez pominięcia najdrobniejszego jej szczegółu.

Miłością jest... ostatni, klejący się cukierek, oblepiony kurzem i sierścią psa, nie zjedzony, trzymany dla mnie w kieszonce.

Miłością jest... zdobywanie nowych umiejętności, które kiedyś przydadzą się nam, abyśmy umieli pomóc tobie w dorastaniu.

Miłością jest... przesłodzona herbata i rozmoczone w niej ciasteczko pozostawione w dniu moich urodzin o 6.30 rano przy naszym łóżku.

Miłością jest.... powiedzieć czasem stanowczo: "Nie", nawet jeśli: "Wszyscy to robią".

Miłością jest... zgoda na twoje odejście, kiedy otwierasz drzwi i wyruszasz w świat; zgoda przeżywana z ciężkim sercem, ale też z modlitwą w mojej duszy i uśmiechem na twarzy.

Miłością jest... umiejętność dzielenia wiary, która jest zapewnieniem, że ty, teraz jeszcze dziecko, potem możesz rozjaśnić naszą przyszłość.

#11 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14413 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 14:36

ustawa ustawą, ale mi się ta piękna pani nie podoba wcale, bo się miesza w zeznaniach, zdanie zmienia i sama nie wie co właściwie chce. Siedzi tam bo ludzie ją wybrali i dla ludzi ma byc, a nie forsować idotyzmy.

ja szanuję tych ludzi, którzy mają poglady inne niz ja. Ale tego babszyla nie trawię i jakoś moj szacunek do niej diabli wzięli, do niej jako do ministra szacunku nie mam. I mieć nie będę.
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3

Aniołeczkom (*)

#12 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 14:41

I Amen :) temat zakończmy :)

a co do ustawy.. kobitki ja jestem tym przerazona... u nas 5 latki z gminy też bimbusem poginaja do szkoły.. zcasem są to 4,5 letnie dzieci i muszą z wiochy do wiochy bez opieki rodzica dojechac... nosz wątpie by taki kierowca tą dziecciarnie dopilnował... moim zdaniem w kazdym takim autobusie powinna być choc jedna opiekunka dla tych dzieci...
Dołączona grafika

#13 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14413 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 14:49

u nas przez ten syf ustawowy klas jst dużo więcej. I tak wszystkich było do "g" a teraz wiecej, zatem będzie nauczanie na zmiany i to takie, ze tylko będzie świszczało.
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3

Aniołeczkom (*)

#14 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 14:57

hehs nauczanie na zmiany.. hm.. skad ja to znam... ja tak chodziłąm do szkoły cieżkie to było niestety... średnią szkołe też tak chodziłam.... do dupki taka nauka, bo im poznije tym bardziej dzieci są zmęczone niestety....
Dołączona grafika

#15 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 15:21

No własnie widze ze dyskusja wrze na całego .Kurcze ja to juz zgłupiałam od tych zmian jeszcze sie nie oswoiłam z tym ze moje dziecko ma iśc za rok do pierwszej klasy a tu znowu jakies zmiany sie szykują.Dla mnie to totalna głupota te ciagłe zmiany i szkoda tylko ze przez te gry polityczne cierpią na tym dzieci no i my rodzice.Parita dla mnie tu nie ma znaczenia tylko to co wymyślają debi..... Brak słów po prostu ,. Czym dziecko urodzone 31 sierpnia rózni sie od tego urodzonego dzień później KRETYŃSTWO przez duże T. :diablo: :diablo: :diablo: :vava: :vava: :vava:
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#16 asias

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 1015 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 19:05

Ja tak samo nienawidzę tej baby, zobaczcie ludzie zbierali petycje, mowili ze szkoly nie są przystosowane itp a ona się upierala przy swoim, mówila że wszystko jest ok. Nie mogła wtedy się zastanowić nad tym? Teraz nagle przed wyborami zmienia zdanie? Tym bardziej ze nasze dzieci poszły juz do zerówki i tego już się nie zmieni. Po co było to wszystko, nie moglo być normalnie jak wcześniej? Namieszała tylko i skrzywdziła nasze dzieci, robi z nich króliki doswiadczalne.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#17 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 19:12

Dokładnie Asia myśle tak samo przecież dzieci to nie przedmioty a tak są traktowane niestety :twisted: :twisted: :twisted:
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#18 asias

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 1015 Postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 19:16

No właśnie. Mogła się zastanowic przed początkiem roku :spiteful: Bo teraz to juz bez sensu skoro dzieci i tak chodzą do zerówki.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#19 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14413 Postów

Napisano 17 wrzesień 2011 - 09:01

http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html

Roman ucelował idealnie :D

ja się z wami zgadzam. baba przygotowania chyba zadnego nie ma, rozumem w merytoryce zagadnienia nie grzeszy ni w ząb i przed wyborami mokro w gaciach ma. Nawet Pan Premier wczoraj powiedział, że toto kontrowersyjne jest. Ale i odważne. jak widac - z odwagą jej zachowanie nie ma nic wspólnego, ona chyba wierzy w cuda i w tę Irlandię uwierzyła i myślała, ze się uda. Nie udało się. A dzieciaki będa miały przekichane :cray:

www.ratujmaluchy.pl
www.rzecznikrodzicow.pl
Facebook
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3

Aniołeczkom (*)

#20 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 17 wrzesień 2011 - 09:41

Kurde no i jak tu sie nie wku...rzyc normalnie z zęby zgrzytają .Poczytałam troche , ta historia z tym 6 latkiem najlepiej pokazuje przygotowanie szkół na przyjecie 5 i 6 latków i najgorsze ze co tak naprawde możemy zrobic? nic! to jest PRZERAZAJACE !!!!
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych