Skocz do zawartości

Ogłoszenie

Zostań Dziennikarką!

Serdecznie zapraszamy wszystkich z zacięciem dziennikarskim do współredagowania działu "Portal KD" oraz do aktywności w ramach Radia KD.

Jeśli jesteś kreatywna i nie boisz się podejmować nowych wyzwań, chcesz się rozwijać i zdobyć nowe doświadczenia, serdecznie zapraszamy do kontaktu. Możesz nawet poprowadzić własną audycję w radio!

Zainteresowanych prosimy o kontakt z: libuszą.

Dotacje

• Wsparcie Serwisu

Aktualizacje statusu

• libusza- zdjęcie
    libusza

Zaraziłam moją młodszą córę zamiłowaniem do rowerowych ekskursji. Już wystarczy, ze dotknę roweru, a ona łapie za swój zielony kask i jest gotowa do wyruszenia w podróż. A potem jedziemy wiejskimi drogami, po których samochody jeżdżą z rzadka, nie ma tłumów cyklistów, podziwiamy otaczającą przyrodę, upajając się zapachem bzów. Czasami też śpiewamy na szczęście tylko ptaki patrzą z politowaniem...

Wyświetl wszystkie aktualizacje

Nasi Partnerzy

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Polecamy

Zrzuć zbędne kilogramy.
Tylko sprawdzone i skuteczne diety.

Znajdź nas na Facebooku

Duzi Czytają Małym

audycja

• Nie możesz odpowiedzieć
Odpowiedzi do tego tematu: 3

#1 admin

Administrator

• Administrators
  • 799 Postów

Napisano 18 wrzesień 2011 - 18:35

Serdecznie zapraszamy wszystkich rodziców do pisania i czytania bajek. Zrób swojemu dziecku niespodziankę, która sprawi mu wiele radości. Napisz własną bajkę, nagraj ją i następnie prześlij do nas najlepiej w formacie mp3. My ją zmontujemy, udźwiękowimy i wyemitujemy na antenie naszego radia. Twoja pociecha będzie przeszczęśliwa mogąc usłyszeć własną mamę lub tatę czytających mu bajkę w radio, a przy okazji sprawisz radość także innym dzieciom słuchającym audycji "Duzi Czytają Małym"

Postaraj się aby jakość dźwięku była możliwie najlepsza. Bardzo kiepska jakość, np. ze słyszalnymi w tle innymi dźwiękami będzie odrzucana. Bajkę możesz nagrać korzystając z mikrofonu Twojego komputera i dowolnego programu do nagrywania dźwięku. Łatwym programem, który pozwala także na podstawowy montaż (np. wycięcie zbędnych lub nieudanych fragmentów) jest AudaCity. Ten bezpłatny program pobierzesz ze strony: http://audacity.sour...ge.net/?lang=pl Na końcu tej wiadomości znajdziesz także krótki filmik instruktażowy, który pomoże Ci w nagraniu bajeczki.
Zalecamy także instalację enkodera MP3, który pozwoli Ci wyeksportować nagrany dźwięk do formatu mp3. Ten dodatek dla AudaCity znajdziesz pod adresem: http://lame.buanzo.com.ar/

Nagraną bajkę w formacie mp3 prześlij na adres radio@kochanedzieciaki.pl Nie zapomnij podać tytułu bajki oraz informacji kto bajkę czyta i dla kogo jest dedykowana. Dzieci będą zaskoczone :)

Pamiętaj, że działamy wyłącznie legalnie. Nie nagrywaj bajek, do których nie masz praw autorskich, jeśli chcesz przeczytać taką bajkę wcześniej skontaktuj się z nami i napisz nam co to za bajka, czyj przekład, kto jest wydawcą. Jeśli będzie to wydawca, z którym nie mamy umowy postaramy się uzyskać pozwolenie na emisję ich bajek, a jeśli nie będzie to możliwe postaramy się zaproponować Ci inne rozwiązanie.

Jeśli masz jakieś pytania związane z audycją "Duzi Czytają Małym" w tym także związane z samą techniką nagrania i przesłania nam materiału audio pisz w tym wątku lub na podany powyżej adres email.

Serdecznie was zapraszamy i zachęcamy do aktywności. Zmontowaną i udźwiękowioną bajkę otrzymasz od nas w formie pliku mp3, dzięki czemu w przyszłości kiedy Twoje dziecko będzie już dorosłe te nagrania bajek czytane przez Ciebie będą dla niego bezcenną pamiątką.

Obejrzyj poniższy film, dzięki któremu szybko i łatwo nagrasz swoją bajeczkę!

#2 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 18 wrzesień 2011 - 20:53

Udało mi sie nagrac na próbę bajke napisaną przeze mnie samą. Nie wyszło najgorzej. ale gdy już nagram wersje do wysłania to co dalej robic?
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#3 admin

Administrator

• Administrators
  • 799 Postów

Napisano 24 wrzesień 2011 - 14:46

Powyżej wstawiłem filmik gdzie cały proces jest w skrócie przedstawiony, zrób tak jak na filmiku i będzie OK :)

#4 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 24 wrzesień 2011 - 19:05

No super teraz już wiem fajnie. No to zabieram sie do nagrywania juz bajeczki i wysle niebawem
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych