Skocz do zawartości

Ogłoszenie

Zostań Dziennikarką!

Serdecznie zapraszamy wszystkich z zacięciem dziennikarskim do współredagowania działu "Portal KD" oraz do aktywności w ramach Radia KD.

Jeśli jesteś kreatywna i nie boisz się podejmować nowych wyzwań, chcesz się rozwijać i zdobyć nowe doświadczenia, serdecznie zapraszamy do kontaktu. Możesz nawet poprowadzić własną audycję w radio!

Zainteresowanych prosimy o kontakt z: libuszą.

Dotacje

• Wsparcie Serwisu

Aktualizacje statusu

• libusza- zdjęcie
    libusza

Zaraziłam moją młodszą córę zamiłowaniem do rowerowych ekskursji. Już wystarczy, ze dotknę roweru, a ona łapie za swój zielony kask i jest gotowa do wyruszenia w podróż. A potem jedziemy wiejskimi drogami, po których samochody jeżdżą z rzadka, nie ma tłumów cyklistów, podziwiamy otaczającą przyrodę, upajając się zapachem bzów. Czasami też śpiewamy na szczęście tylko ptaki patrzą z politowaniem...

Wyświetl wszystkie aktualizacje

Nasi Partnerzy

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Polecamy

Zrzuć zbędne kilogramy.
Tylko sprawdzone i skuteczne diety.

Znajdź nas na Facebooku

Jak często zmieniać bieliznę?

bielizna higiena kąpiel prysznic

• Nie możesz odpowiedzieć
Odpowiedzi do tego tematu: 17

#1 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 09:25

http://kobieta.wp.pl...riazdjecie.html

Poczytałam sobie i okazuje się, że czyścioch ze mnie. Przynajmniej wg polskich standardów.
Komentarze mile widziane.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#2 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 10:10

Jak tak poczytałam o tych tygodniowych skarpetkach to aż mnie odrzuciło hyhyhyh

Ze mnie też kochana czyscioch do kwaddrraattuu :) i moj R to też czyścioch :)
Dołączona grafika

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.

Miłością jest... malowanie różowego olbrzyma bez rąk i z jednym okiem, mającego na sercu wypisane słowa: "Moja mama jest najlepsza".

Miłością jest... czytanie tej samej bajki piąty raz, bez pominięcia najdrobniejszego jej szczegółu.

Miłością jest... ostatni, klejący się cukierek, oblepiony kurzem i sierścią psa, nie zjedzony, trzymany dla mnie w kieszonce.

Miłością jest... zdobywanie nowych umiejętności, które kiedyś przydadzą się nam, abyśmy umieli pomóc tobie w dorastaniu.

Miłością jest... przesłodzona herbata i rozmoczone w niej ciasteczko pozostawione w dniu moich urodzin o 6.30 rano przy naszym łóżku.

Miłością jest.... powiedzieć czasem stanowczo: "Nie", nawet jeśli: "Wszyscy to robią".

Miłością jest... zgoda na twoje odejście, kiedy otwierasz drzwi i wyruszasz w świat; zgoda przeżywana z ciężkim sercem, ale też z modlitwą w mojej duszy i uśmiechem na twarzy.

Miłością jest... umiejętność dzielenia wiary, która jest zapewnieniem, że ty, teraz jeszcze dziecko, potem możesz rozjaśnić naszą przyszłość.

#3 libusza

Szeryf Baba

• Administrators
  • 2900 Postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 11:04

Ja również należę do czyściochów, choć mi sie wydawało normalne, że człowiek dorosły bierze prysznic 1-2 razy dziennie a latem częściej, o jak bardzo się myliłam :) Bielizna też zmieniana codziennie niezależnie czy to majtki, skarpetki, czy rajstopy.
Dołączona grafika

Lilypie Third Birthday tickers

Jeśli brakło ci sił lub zbłądziłeś we mgle,Kiedy nocna przeraża cię cisza,

Gdy doskwiera cierpienie i ból, - wezwij mnie,Ja twój glos nawet z dala usłyszę.

#4 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 11:31

No właśnie. Dla mnie to standard, ale znam takich, którzy nie widzą takiej potrzeby.... 4 dni w jednej koszulce? No problem... Tylko, że obok siedzieć nie można, bo nos urywa ;)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#5 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 11:34

Ja też niestety takich znam .Nawet dzieci wiedzą że myje sie codziennie, o myciu zębów Amela sama przypomina aż nie raz śmiac mi sie chce z niej
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#6 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 11:36

Nie śmiej się, tylko chwal ;) Będzie miała mniej problemów u dentysty ;)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#7 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 11:40

ja po jednym dniu koszulki bym nie załozyła, dodam, z ebedac w domu nosze ejdna a na wyjscie zawsze zakłądam inna.. i kazda jest tylko na "raz" czyli jeden dzionek
Dołączona grafika

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.

Miłością jest... malowanie różowego olbrzyma bez rąk i z jednym okiem, mającego na sercu wypisane słowa: "Moja mama jest najlepsza".

Miłością jest... czytanie tej samej bajki piąty raz, bez pominięcia najdrobniejszego jej szczegółu.

Miłością jest... ostatni, klejący się cukierek, oblepiony kurzem i sierścią psa, nie zjedzony, trzymany dla mnie w kieszonce.

Miłością jest... zdobywanie nowych umiejętności, które kiedyś przydadzą się nam, abyśmy umieli pomóc tobie w dorastaniu.

Miłością jest... przesłodzona herbata i rozmoczone w niej ciasteczko pozostawione w dniu moich urodzin o 6.30 rano przy naszym łóżku.

Miłością jest.... powiedzieć czasem stanowczo: "Nie", nawet jeśli: "Wszyscy to robią".

Miłością jest... zgoda na twoje odejście, kiedy otwierasz drzwi i wyruszasz w świat; zgoda przeżywana z ciężkim sercem, ale też z modlitwą w mojej duszy i uśmiechem na twarzy.

Miłością jest... umiejętność dzielenia wiary, która jest zapewnieniem, że ty, teraz jeszcze dziecko, potem możesz rozjaśnić naszą przyszłość.

#8 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 13:46

Mysia, dokładnie. Przy dzieciach to o plamy wszelakie nietrudno. A jak jadę po Piotrusia, to dziecku w szkole wstydu nie narobię ;)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#9 asias

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 1015 Postów

Napisano 21 listopad 2011 - 11:41

Ja też nie wyobrażam sobie inaczej niż codziennie czysta bielizna. Jak wracają ze szkoły i przedszkola to wszystko ląduje w koszu na brudy, oprócz bielizny koszulka, bluzeczka i często nawet spodnie. I tak samo jak gdzieś wychodzimy to przebieram ich od razu
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#10 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 21 listopad 2011 - 13:47

No my też tak robimy Miłosz co dzien od a do z wszystko ma czyste zakładane ,nawet Amela chociaż w domu także.
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#11 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 21 listopad 2011 - 14:07

Dobrze wiedzieć, że to norma, a nie moje zboczenie ;)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#12 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 21 listopad 2011 - 14:23

Kiwuś hehehe no norma, zboczeniem jest sie nie myc co dziennie i zmienaic ciuchy raz na 3 dni np.hehehehe
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#13 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 21 listopad 2011 - 15:08

Anetko, ale mi ulżyło :)
Idę zmienić pościel, to tak apropo :)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#14 asias

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 1015 Postów

Napisano 21 listopad 2011 - 16:04

Kiwi hehe też uważam że to nie zboczenie, a norma :-). Ale to prawda, że niektórzy myślą inaczej, moja mama pracowała w przedszkolu to mówi ze dziewczynka potrafiła mieć 5 dni te same majtki i rajtuzki, normalnie szok. Mama mówi ze sztywne to było, że jak rozbierała tą dziewczynkę do spania to aż jej niedobrze było, mówi od razu ręce potem szorowała. Masakra
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#15 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14413 Postów

Napisano 21 listopad 2011 - 22:10

Zeby nie wiem co, mycie pod prysznicem raz dziennie. Minimum. dzieci raz dziennie prysznic, zeby przynajmniej dwa razy, codziennie czyste calutkie ubranie do pekola. Po domu chodzą różnie, zalezy czy sie wypaćkają, ale to jedynie bluzki i spodnie, reszta codziennie obowiazkowo zmieniana.
Dołączona grafikaDołączona grafika
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3
(...)ludzie zapomnieli całkiem
O czym są, przy których zawsze mrużą oczy,
jakie te, do których serce chce wyskoczyć,
o czym są, przy których się przygryza wargi,
Jeden za królestwo pocałunków całe (...)

Aniołeczkom (*)

#16 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 22 listopad 2011 - 09:55

Asias, przedszkole to insza bajka. Rzadko się zdaża, żeby Piotruś poszedł 2 dni w tym samym, przecież to jest brudne.
Iza, no :)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#17 asias

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 1015 Postów

Napisano 22 listopad 2011 - 12:55

Ja też nie wyobrażam sobie nie kąpać sie codziennie i dzieci tak samo. Czasami jak zasneli gdzieś po drodze to zdarzyło się nie wykapać, ale to strasznie sporadyczne przypadki.Czasami jak gdzies jedziemy pod wieczór i wiem że późno wrócimy to kąpiemy się przed.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#18 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 30 listopad 2011 - 18:33

Nasi siedzą w wannie co 2 dni, jak tata w domu. Samych w wannie nie zostawię, z Madzią nie ma jak. Za to, jak już się moczą to porządnie :)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych