Skocz do zawartości

Ogłoszenie

Zostań Dziennikarką!

Serdecznie zapraszamy wszystkich z zacięciem dziennikarskim do współredagowania działu "Portal KD" oraz do aktywności w ramach Radia KD.

Jeśli jesteś kreatywna i nie boisz się podejmować nowych wyzwań, chcesz się rozwijać i zdobyć nowe doświadczenia, serdecznie zapraszamy do kontaktu. Możesz nawet poprowadzić własną audycję w radio!

Zainteresowanych prosimy o kontakt z: libuszą.

Dotacje

• Wsparcie Serwisu

Aktualizacje statusu

• libusza- zdjęcie
    libusza

Zaraziłam moją młodszą córę zamiłowaniem do rowerowych ekskursji. Już wystarczy, ze dotknę roweru, a ona łapie za swój zielony kask i jest gotowa do wyruszenia w podróż. A potem jedziemy wiejskimi drogami, po których samochody jeżdżą z rzadka, nie ma tłumów cyklistów, podziwiamy otaczającą przyrodę, upajając się zapachem bzów. Czasami też śpiewamy na szczęście tylko ptaki patrzą z politowaniem...

Wyświetl wszystkie aktualizacje

Nasi Partnerzy

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Polecamy

Zrzuć zbędne kilogramy.
Tylko sprawdzone i skuteczne diety.

Znajdź nas na Facebooku

Jakie łóżko dla 3.5 latka

• Nie możesz odpowiedzieć
Odpowiedzi do tego tematu: 16

#1 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 11:32

Dziewczyny przymierzam sie do zmiany łóżeczka Amelki na bardziej dorosłe . Na co powinnam patrzec,troche mam obawy że będzie spadała np z tapczanika. poradźcie
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#2 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 11:34

Asia ma jednoosobowe łózeczko z barierką i drabinką (połowa łóżka piętrowego dosłownie)
Na takim łóżeczku spi odkąd skonczyła 2 lata:)

Barierka chroni ją przed wypadnieciem z łóżka i ejst superaśnie :)
Dołączona grafika

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.

Miłością jest... malowanie różowego olbrzyma bez rąk i z jednym okiem, mającego na sercu wypisane słowa: "Moja mama jest najlepsza".

Miłością jest... czytanie tej samej bajki piąty raz, bez pominięcia najdrobniejszego jej szczegółu.

Miłością jest... ostatni, klejący się cukierek, oblepiony kurzem i sierścią psa, nie zjedzony, trzymany dla mnie w kieszonce.

Miłością jest... zdobywanie nowych umiejętności, które kiedyś przydadzą się nam, abyśmy umieli pomóc tobie w dorastaniu.

Miłością jest... przesłodzona herbata i rozmoczone w niej ciasteczko pozostawione w dniu moich urodzin o 6.30 rano przy naszym łóżku.

Miłością jest.... powiedzieć czasem stanowczo: "Nie", nawet jeśli: "Wszyscy to robią".

Miłością jest... zgoda na twoje odejście, kiedy otwierasz drzwi i wyruszasz w świat; zgoda przeżywana z ciężkim sercem, ale też z modlitwą w mojej duszy i uśmiechem na twarzy.

Miłością jest... umiejętność dzielenia wiary, która jest zapewnieniem, że ty, teraz jeszcze dziecko, potem możesz rozjaśnić naszą przyszłość.

#3 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 11:35

Anetko, moi mają rozkładane fotele w pokoju. Żadne nie spada. A łóżeczko na dzień można złożyć i jest więcej miejsca do zabawy ;)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#4 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 11:44

Mysia kurcze fajne takie myślałam o takim ale Miłosz ma tego typu tyle że bez barierki a pojemnośc pokoju ograniczona :unknw: NIESTETY. Kiwuś o takim też myśle zobaczymy troche sie boje bo Amela spada z takich łóżek ale może te oparcia wystarczą musze popatrzec za takimim fotelami . Wtedy bedzie żeczywiście więcej miejsca jeszcze jak bym Miłokowi takie wzieła to juz wogóle byłoby duuużo miejsca w pokoju
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#5 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 26 wrzesień 2011 - 10:55

Wybraliście jakieś?
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#6 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 26 wrzesień 2011 - 11:02

Jeszcze nie ale niedługo zamierzam cos kupic.
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#7 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 26 wrzesień 2011 - 11:17

Dołączona grafika

Tu widac jak asi łóżeczko wygląda :) a pod łóżkiem miejsce na kartoniki z zabawkami., albo skrzyneczki czy pudełka:)
Dołączona grafika

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.

Miłością jest... malowanie różowego olbrzyma bez rąk i z jednym okiem, mającego na sercu wypisane słowa: "Moja mama jest najlepsza".

Miłością jest... czytanie tej samej bajki piąty raz, bez pominięcia najdrobniejszego jej szczegółu.

Miłością jest... ostatni, klejący się cukierek, oblepiony kurzem i sierścią psa, nie zjedzony, trzymany dla mnie w kieszonce.

Miłością jest... zdobywanie nowych umiejętności, które kiedyś przydadzą się nam, abyśmy umieli pomóc tobie w dorastaniu.

Miłością jest... przesłodzona herbata i rozmoczone w niej ciasteczko pozostawione w dniu moich urodzin o 6.30 rano przy naszym łóżku.

Miłością jest.... powiedzieć czasem stanowczo: "Nie", nawet jeśli: "Wszyscy to robią".

Miłością jest... zgoda na twoje odejście, kiedy otwierasz drzwi i wyruszasz w świat; zgoda przeżywana z ciężkim sercem, ale też z modlitwą w mojej duszy i uśmiechem na twarzy.

Miłością jest... umiejętność dzielenia wiary, która jest zapewnieniem, że ty, teraz jeszcze dziecko, potem możesz rozjaśnić naszą przyszłość.

#8 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 26 wrzesień 2011 - 11:20

http://allegro.pl/lo...1819607548.html

Popatrz na ten link :) to łóżko ma mniejsze wymiary niż takie standardowe:) jest w miare nickie i spokojnie dla Amelci starczy do 10-12 roku zycia, zależy jak bedzie rosła ( R syn ma 10 lat i ma 132 cm )
Dołączona grafika

#9 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 26 wrzesień 2011 - 11:22

Słodkości :)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#10 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 26 wrzesień 2011 - 11:26

http://allegro.pl/lo...1822708821.html

tu tez ciekawa propozycja:) wielkościowo podobe jak ma Asia moja:)
Dołączona grafika

#11 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 26 wrzesień 2011 - 13:17

Super łózko naprawde tylko długie strasznie nie mam tyle mca w pokoju na jej ścianie ale czytałam tam że mogą zrobic na wymiar i sie zastanawiam jaką długosc wybrac.
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#12 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 26 wrzesień 2011 - 14:41

kochana tamte łóżka co ci zapodałam z allegro są 1,6 metra długie :) a na wymiar też mozna zrobić jak najbardziej :) ale nie polecam ci krótszego niz 1,4m bo to bedzie jak łóżeczko...

http://allegro.pl/lo...1819607548.html

a jak zrobią ci na wymiar to najpierw spraewdz czy bedziesz miała do tego materac...
Dołączona grafika

#13 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 26 wrzesień 2011 - 15:20

Oki Mysia zapytam, zadzwonie tam jutro. Dzięki.
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#14 Mirtucha

Stały Bywalec

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 5280 Postów

Napisano 26 wrzesień 2011 - 19:47

ikeowe rozwiązania są fajne,są łóżeczka które rosną razem z dzieckiem,mają barierki do zamocowania
Dla kogoś to tylko dzieci a dla mnie są całym światem

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Aniołkom[*]

#15 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 26 wrzesień 2011 - 19:57

Dzieki mam nadzieje że w końcu coś kupimy
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#16 Paulinahania

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 4 Postów

Napisano 30 październik 2011 - 16:32

Czy łóżko piętrowe jest bezpieczne?
Trochę obawiam się je kupić, ale dzieci bardzo by chciały je mieć.
Jakie łóżko kupić?

Dzieci mają po 5 i 4 lata.

Meble dziecięce powinny być raczej bezpieczne, a piętrowe łóżko z takim mi się nie kojarzy.

#17 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 30 październik 2011 - 20:11

Są łóżka i łóżka.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych