Skocz do zawartości

Ogłoszenie

Zostań Dziennikarką!

Serdecznie zapraszamy wszystkich z zacięciem dziennikarskim do współredagowania działu "Portal KD" oraz do aktywności w ramach Radia KD.

Jeśli jesteś kreatywna i nie boisz się podejmować nowych wyzwań, chcesz się rozwijać i zdobyć nowe doświadczenia, serdecznie zapraszamy do kontaktu. Możesz nawet poprowadzić własną audycję w radio!

Zainteresowanych prosimy o kontakt z: libuszą.

Dotacje

• Wsparcie Serwisu

Aktualizacje statusu

• libusza- zdjęcie
    libusza

Zaraziłam moją młodszą córę zamiłowaniem do rowerowych ekskursji. Już wystarczy, ze dotknę roweru, a ona łapie za swój zielony kask i jest gotowa do wyruszenia w podróż. A potem jedziemy wiejskimi drogami, po których samochody jeżdżą z rzadka, nie ma tłumów cyklistów, podziwiamy otaczającą przyrodę, upajając się zapachem bzów. Czasami też śpiewamy na szczęście tylko ptaki patrzą z politowaniem...

Wyświetl wszystkie aktualizacje

Nasi Partnerzy

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Polecamy

Zrzuć zbędne kilogramy.
Tylko sprawdzone i skuteczne diety.

Znajdź nas na Facebooku

Sześciolatki SAME w drodze do szkoły?

• Nie możesz odpowiedzieć
Odpowiedzi do tego tematu: 7

#1 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 15 październik 2011 - 10:42

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/surowe-kary-dla-rodzicow-szesciolatkow,1,4881434,wiadomosc.html

Słuchajcie, coś mi się robi, jak czytam co nasz rząd wyprawia.
To się zaczyna w niczym nie mieścić.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#2 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 15 październik 2011 - 15:14

Czytałam to dzis własnie; ale tez napisał ktos fajny komentarz do tego ze; kary powinna płacic z własnej kieszeni pani minister(celowo pisze mała literą)skoro to ona wypchała te dzieci do szkół i ten ktos ma racje . Normalnie nóz mi sie w kieszeni otworzył co oni jeszcze wymysla . Kara dla tych co durną ustawe wymyslili grrrrr.......
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#3 Megu

HOME MANAGER

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 6153 Postów

Napisano 16 październik 2011 - 09:55

Ale spoko, o co krzyk. Dziś tez trzeba dzieci prowadzic do szkoły. W zasadzie do 2 klasy Szymka musiałam odbierac. W trzeciej musiałam oswiadczenie pisac, ze na własna odpowiedzialnośc wyrażam zgodę na samodzielny powrót ze szkoły.
Zreszta sześciolatka do przedszkola tez trzeba zaprowadzić.

Myślę, ze przepis skierowany jest do tych rodziców, którzy sobie nie zdaja sprawy z niebezpieczeństwa takiego dziecka na drodze.
Tak samo jak nie wolno dzieciom w gospodarstwie pracowac a co krok slychac o wiejskich tragediach.

jesli przepis miałby uratowac choć jedno dziecko nieodpowiedzialnego rodzca - jestem za.
Meg i banda :)

Dołączona grafika
Dołączona grafikaDołączona grafika

Anioły ["]

Niech to się nie kończy.
Niech to wiecznie trwa.
Nasza baśń.

#4 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 16 październik 2011 - 10:12

Megu to normalne ze sie takie maluchy odprowadza i mysle ze normalnie odpowiedzialny rodzic tego nie robi ,ze puszcza dziecko same, mi tu chodzi raczej o wymyslanie kar, wogóle o wymysły tych osób .
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#5 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 16 październik 2011 - 10:16

Megu, dokładnie. Chodzi o durne przepisy, które KTOŚ musi egzekwować. Zamiast w tym czasie zająć się innymi tematami.
Potrzeby odprowadzania maluchów nie neguję w żadnym razie.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#6 Megu

HOME MANAGER

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 6153 Postów

Napisano 16 październik 2011 - 10:38

Takich durnych przepisów mamy niestety od metra, albo takich co się wzajemnie wykluczają. Niestety nie mamy wpływu na to zbytniego. W każdej dziedzinie się pojawiaja.

I pewnie, odpowiedzialny rodzic tego nie zrobi, ale nieodpowiedzilny, pijany czy patologiczny owszem.
Tak samo jak akcje kocham nie krzyczę, czy kary za klapsy. Najbardziej dotknelo to tych, którym zdarzy sie ten klaps sporadycznie, a ci co leja dzieci permanentnie się nie przejeli.
Meg i banda :)

Dołączona grafika

Anioły ["]

Niech to się nie kończy.
Niech to wiecznie trwa.
Nasza baśń.

#7 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 16 październik 2011 - 10:56

To niestety też racja.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#8 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14413 Postów

Napisano 26 październik 2011 - 10:38

No ja myślę, że do drugiej - trzeciej klasy lekką ręką odprowadzać i odbierać będziemy. jakoś nie wyobrażam sobie wypuszczenia dziecka luzem (ja mieszkam na osiedlu, do szkoły kawal, ale osiedle, niby uliczki osiedlowe, a ludzie jeżdżą jak debile jednak) do szkoły poboczem na przykład. odnoszę wrażenie, ze nawet gdybym miała grzać pieszo niezły kawał drogi i nawet dziecię o 6 do szkoły poprowadzić, to luzem bym nie puściła za żadne skarby.
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3
(...)ludzie zapomnieli całkiem
O czym są, przy których zawsze mrużą oczy,
jakie te, do których serce chce wyskoczyć,
o czym są, przy których się przygryza wargi,
Jeden za królestwo pocałunków całe (...)

Aniołeczkom (*)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych