Skocz do zawartości

Ogłoszenie

Zostań Dziennikarką!

Serdecznie zapraszamy wszystkich z zacięciem dziennikarskim do współredagowania działu "Portal KD" oraz do aktywności w ramach Radia KD.

Jeśli jesteś kreatywna i nie boisz się podejmować nowych wyzwań, chcesz się rozwijać i zdobyć nowe doświadczenia, serdecznie zapraszamy do kontaktu. Możesz nawet poprowadzić własną audycję w radio!

Zainteresowanych prosimy o kontakt z: libuszą.

Dotacje

• Wsparcie Serwisu

Aktualizacje statusu

• libusza- zdjęcie
    libusza

Zaraziłam moją młodszą córę zamiłowaniem do rowerowych ekskursji. Już wystarczy, ze dotknę roweru, a ona łapie za swój zielony kask i jest gotowa do wyruszenia w podróż. A potem jedziemy wiejskimi drogami, po których samochody jeżdżą z rzadka, nie ma tłumów cyklistów, podziwiamy otaczającą przyrodę, upajając się zapachem bzów. Czasami też śpiewamy na szczęście tylko ptaki patrzą z politowaniem...

Wyświetl wszystkie aktualizacje

Nasi Partnerzy

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Polecamy

Zrzuć zbędne kilogramy.
Tylko sprawdzone i skuteczne diety.

Znajdź nas na Facebooku

List do Mikołaja :)

Mikołaj Mikołaki prezenty życzenia dzieci

Odpowiedzi do tego tematu: 26

#1 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 28 październik 2011 - 09:59

Kochane, czas prezentów zbliża się wielkimi krokami.
Wczoraj moje Starszaki z babciną pomocą skleciły listy do Mikołaja. Piotruś chce traktor i słodycze, Kasia wielkiego misia.
A o czym marzą Wasze dzieciaki? Wiecie już?
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#2 asias

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 1015 Postów

Napisano 28 październik 2011 - 11:55

Kuba jak zwykle chce lego, zbiera teraz jakąś następną kolekcję, a Dominisia chce do kolekcji chomiczka zhu zhu
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#3 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14413 Postów

Napisano 28 październik 2011 - 13:11

Jedynie Macio sprecyzował potrzeby - traktor z przyczepą. Reszta duma :mrgreen:
u nas jest zwyczaj, że Mikołaj zostawia drobiazgi lub użyteczności pod poduszką (zdarzają się książki, piżamki i skarpetki na przyklad, tudzież ciapki z ulubioną postacią bajkową) a pod choinką Aniołek zostawia bardziej wypaśne prezenty(jak w zeszłym roku - Buzz Astral i Chudy oraz miasteczko samochodzikowe) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Zatem tenże traktorek z przyczepą dla Maciusia aniołkowymi łapkami przytachan pod drzewko będzie, Mikołaj przyniesie pewno porządne rękawice snieżne :mrgreen: Wszystkim trzem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dołączona grafikaDołączona grafika
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3
(...)ludzie zapomnieli całkiem
O czym są, przy których zawsze mrużą oczy,
jakie te, do których serce chce wyskoczyć,
o czym są, przy których się przygryza wargi,
Jeden za królestwo pocałunków całe (...)

Aniołeczkom (*)

#4 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 28 październik 2011 - 13:33

A moje dziecie.. hm.... moje dziecie kochane nie ma życzen

jest tylko "ooo przyjdzie mikołaj i przyniesie prezenty, ??"
tak, a co byś chciała od mikołaja?? powiedz to napiszemy list i mikołaj przyniesie ci upragniony prezent
"kcem jajo z niepodzianką"
"a zrobisz Kołajowy kawy czy herbaty, a moze parowke??"

I mam zagwostkę :)
Dołączona grafika

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.

Miłością jest... malowanie różowego olbrzyma bez rąk i z jednym okiem, mającego na sercu wypisane słowa: "Moja mama jest najlepsza".

Miłością jest... czytanie tej samej bajki piąty raz, bez pominięcia najdrobniejszego jej szczegółu.

Miłością jest... ostatni, klejący się cukierek, oblepiony kurzem i sierścią psa, nie zjedzony, trzymany dla mnie w kieszonce.

Miłością jest... zdobywanie nowych umiejętności, które kiedyś przydadzą się nam, abyśmy umieli pomóc tobie w dorastaniu.

Miłością jest... przesłodzona herbata i rozmoczone w niej ciasteczko pozostawione w dniu moich urodzin o 6.30 rano przy naszym łóżku.

Miłością jest.... powiedzieć czasem stanowczo: "Nie", nawet jeśli: "Wszyscy to robią".

Miłością jest... zgoda na twoje odejście, kiedy otwierasz drzwi i wyruszasz w świat; zgoda przeżywana z ciężkim sercem, ale też z modlitwą w mojej duszy i uśmiechem na twarzy.

Miłością jest... umiejętność dzielenia wiary, która jest zapewnieniem, że ty, teraz jeszcze dziecko, potem możesz rozjaśnić naszą przyszłość.

#5 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14413 Postów

Napisano 28 październik 2011 - 13:49

Mysia, moje powtarzają w kółko, ze chcą Tofifi. Tak czy siak coś wymyslam i dorzucam to wstretne tofifi. Sama wolałabym dostać rafaello :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3

Aniołeczkom (*)

#6 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 28 październik 2011 - 13:56

hihihi
ja bym, asi kupiła kuchnie, ale nie mam gdzie jej postawic :(
Dołączona grafika

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.

Miłością jest... malowanie różowego olbrzyma bez rąk i z jednym okiem, mającego na sercu wypisane słowa: "Moja mama jest najlepsza".

Miłością jest... czytanie tej samej bajki piąty raz, bez pominięcia najdrobniejszego jej szczegółu.

Miłością jest... ostatni, klejący się cukierek, oblepiony kurzem i sierścią psa, nie zjedzony, trzymany dla mnie w kieszonce.

Miłością jest... zdobywanie nowych umiejętności, które kiedyś przydadzą się nam, abyśmy umieli pomóc tobie w dorastaniu.

Miłością jest... przesłodzona herbata i rozmoczone w niej ciasteczko pozostawione w dniu moich urodzin o 6.30 rano przy naszym łóżku.

Miłością jest.... powiedzieć czasem stanowczo: "Nie", nawet jeśli: "Wszyscy to robią".

Miłością jest... zgoda na twoje odejście, kiedy otwierasz drzwi i wyruszasz w świat; zgoda przeżywana z ciężkim sercem, ale też z modlitwą w mojej duszy i uśmiechem na twarzy.

Miłością jest... umiejętność dzielenia wiary, która jest zapewnieniem, że ty, teraz jeszcze dziecko, potem możesz rozjaśnić naszą przyszłość.

#7 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14413 Postów

Napisano 28 październik 2011 - 14:00

Nic się nie łam, w przedszkolu będzie miała kuchnię i dopiero atrakcja będzie... :mrgreen:
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3

Aniołeczkom (*)

#8 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 28 październik 2011 - 14:12

no domyslam sie, ona akcesoria kuchenne ma:) karmi laklk,i, gotuje na klockach, wogole to klocki dla niej to swietna sprawa:) hm.. trza sie za czyms zaczac rozglądac :)
Dołączona grafika

#9 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 28 październik 2011 - 15:33

Moje narazie wiedzą że Mikołaj przyjdzie, ale muszą byc grzeczni ,no i Amela juz wymysliła, ze chce dostac spiewający odkurzacz i gadającą kosiarke, a Miłosz strój spider-mana z butami i maską; ot i to są marzenia na święta moich szkrabów
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#10 asias

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 1015 Postów

Napisano 28 październik 2011 - 18:30

Izys moja Dominika też tak jest za tym Tofifi. Siądzie w kącie i zajada hehe.

Dominika jest mało wymagająca, w tamtym roku wujek robił podchody co chce od mikołaja a ona mu na to ze lizaka :mrgreen: Zawsze mówi ze z nią ma najwiekszy problem, Kubie kupi lego i radosc niesamowita, a z nią gorzej.

Anetka to niezłe prezenty wymyślili

Mysiak a czy twoja też tak lubi hello kitty? Bo są takie fajne naczynka hello kitty, małe talerzyki, filiżaneczki, czajniczek. Moja bardzo to lubi do tej pory, jak chcesz poszukam na allegro i puszczę ci linka. Nie jest to drogie a fajne jak tak lubi naczynka
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#11 Izys

Moderator

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 14413 Postów

Napisano 28 październik 2011 - 18:59

naczyniami to i Wojtus sie bawi, lubią wogóle moje dzieci gotowac.

Aneta, strój spajdermena to strzał w dziesiątkę!
Biszkopcik
Dołączona grafika 6
Bielinek
Dołączona grafika5
Paciusi
Dołączona grafika3

Aniołeczkom (*)

#12 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 28 październik 2011 - 20:56

No mam nadzieje że uda nam sie kupic taki jak chce,bo na swieta jedziemy do Darka
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#13 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 28 październik 2011 - 22:17

Asia moja szcza za Kubusiem puchatkiem, hello Kitty ja nie interesi, nie lubi nawet tej bajki, za to lubi "kieszonkowo" tez o kotkach.
Lubi tez kucyki do czesania:) klocki (ma ich okolo 500szt-czesc schowana) i zabawki z jajek niespodzianek

Ale dzis jak szlismy do sasiadki to mowiła, ze lubi tam chodzic bo tam jest ciuchcia wiec chyba dostanie cosik takiego

http://allegro.pl/st...1856085289.html

do chrzesnej złoze zamowienie na mikrofon, moze kupi (choc juz za bardzo na to nie licze)

moze jeszcze kogoś namowie na taką pierdołke
http://allegro.pl/ro...1884709759.html

w sumie niedroga a tez powinna ją zainteresowac.
Dołączona grafika

#14 goslawka

Kobieta domowa z pasją !

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 7851 Postów

Napisano 29 październik 2011 - 08:36

My jeszcze nie pisałyśmy listu do Mikołaja, ale młoda marzy o pościeli ze Smerfami. I wszystkim głośno to komunikuje ;)

#15 aniula05

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 517 Postów

Napisano 29 październik 2011 - 08:53

kurcze to u nas chyba najgorzej z tym będzie
bo Marcela nic nie interesuje, czasami lubi komus na placu wózek dla lalki zabrac i go pcha

a Remi codziennie chce co innego
(*) 06.04.2006
(*) 20.10.2007
Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#16 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 29 październik 2011 - 10:13

Mysia, te koteczki wyglądają jak Miffi z bajki. Chyba by się Kasi spodobały.

Wiecie co, nie mam kompletnie pomysłu na prezent dla Madzi.

Anetko, będziecie w okolicy? ;)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#17 Aneta

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2090 Postów

Napisano 29 październik 2011 - 10:24

Kiwuś bedziemy w Stróży a Ty dokładnie gdzie mieszkasz? bo już zapomniałam
Miłoszek, mój Synek
Dołączona grafika

Amelka, moja Księżniczka
Dołączona grafika

#18 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 29 październik 2011 - 11:30

W Krzyszkowicach :) może udałoby się jakąś kawę złapać w przelocie? ;)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#19 mysiak

Stały Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3023 Postów

Napisano 29 październik 2011 - 11:30

a_kiwi.. Madzi to kup poptrostu jakąś grzechotkę lub gryzaczka:) to jej sie najbardziej spodoba:)

A ten domeq z kotkami jest fajny i tani:) ale tez pewnie niewielki i trzeba uwazac by dziecie nie połkneło tego małego kotka...
Dołączona grafika

#20 a_kiwi

zołza

• Lipcówki 2006
  • PipPipPip
  • 12651 Postów

Napisano 29 październik 2011 - 11:37

Mysia, myślę o czymś takim :) dla Madzi.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych